MOBILITZACIÓ EN UN ENCLAVAMENT TURÍSTIC MASSIFICAT

Ira escolar per una parada de taxis del parc Güell

El col·legi Reina Elisenda conviu amb 15 cotxes en marxa al llarg de la seva façana

Alumnes, mestres i pares de l’escola Reina Elisenda de Gràcia protesten a l’entrada del parc Güell.

Alumnes, mestres i pares de l’escola Reina Elisenda de Gràcia protesten a l’entrada del parc Güell. / CARLOS MONTAÑÉS

1
Es llegeix en minuts
HELENA LÓPEZ
BARCELONA

després de gairebé un any de diàleg poc o gens fructífer, la comunitat educativa de l'escola Reina Elisenda, a un pas del parc Güell, es va concentrar ahir a la tarda als peus del drac més famós de la ciutat, amb permís de la teulada de la Casa Batlló, per demanar un espai escolar sa i segur, cosa que sembla lògica, però que en els últims mesos senten que els ha estat robada. Des que es va traslladar la concorreguda parada de taxis situada al carrer d'Olot, a la porta principal del parc, al carrer de Marianao, on recorre tota la façana de l'escola.

Notícies relacionades

El juny de l'any passat, amb la intenció de pacificar el carrer d'Olot, des del districte de Gràcia es va demanar a l'àrea de Mobilitat que traslladés la parada de taxis al carrer de Marianao, decisió que des d'un punt de vista tècnic va millorar la complexa mobilitat de la transitada zona, però va posar en peu de guerra l'escola Reina Elisenda -amb 229 alumnes d'entre zero i 12 anys i 35 treballadors-, que va començar a conviure amb 15 taxis amb el motor en marxa recorrent la seva façana, amb el soroll i la contaminació que això implica. Des del primer moment, l'escola i els veïns van lluitar perquè la parada canviés d'ubicació sense èxit, tot i el compromís de la regidora de Gràcia, Maite Fandos, de buscar una alternativa favorable per a totes les parts (taxis i col·legi).

«Després de l'anunci de la mobilització d'aquesta tarda [per ahir] han trucat a l'escola i ens han donat una reunió per dimarts que ve. El primer objectiu de la protesta s'ha aconseguit. S'ha desencallat el procés després d'un any d'intentar-ho sense èxit», assenyala Berta Giménez, una de les mares del centre que ha iniciat les mobilitzacions. «Ara arriba la calor i s'han d'obrir les finestres. ¿Com ho farem amb 15 taxis a tocar del col·legi amb el motor en marxa?», prossegueix la mare. L'handicap afegit del carrer de Marianao és que fa pujada, i per això els taxis no poden avançar a la parada en punt mort i han de mantenir el motor en marxa.