gastronomia. PROMOCIÓ

Amb paladar solidari

La Restaurant Week torna a Barcelona des d'avui fins al 6 d'abril amb menús  al preu especial de 25 euros en alguns dels millors establiments locals.

Una de les propostes de la Fonda España per a l’ocasió, mostrada ahir.

Una de les propostes de la Fonda España per a l’ocasió, mostrada ahir. / JOSEP GARCIA

1
Es llegeix en minuts
PATRICIA CASTÁN
BARCELONA

Nova ocasió per explorar algunes de les millors cassoles de Barcelona a preus anticrisi. La Restaurant Week o setmana democràtica de la cuina torna a la capital catalana des d'avui fins al 6 d'abril vinent amb el doble propòsit d'educar paladars i consciències. Per un costat, els comensals disfruten de l'oportunitat de conèixer restaurants de primera línia a preus especials; però, a més a més, els menús -de 24 euros en els 33 establiments participants de la ciutat- afegeixen un euro addicional per a una causa solidària, aquesta vegada l'entitat sense ànim de lucre Pequeños Corazones, que treballa per millorar la qualitat de vida dels nens amb cardiopaties.

Notícies relacionades

La setmana gastronòmica va néixer a Nova York l'any 1995 i s'ha anat estenent pel món. A Barcelona suma 10 edicions, entre tardor i primavera, sota la batuta del portal de reserves atrapalo.com. Fonts de la web indiquen que es tracta de l'esdeveniment de restauració que més reserves mou en menys temps. Tots els participants volen donar a conèixer la seva cuina a preus assequibles amb menús de diversos primers, segons i postres a escollir, a un preu tancat.

L'ocasió també permet descobrir els fogons de famosos restaurants d'hotels d'alta categoria i de cuiners de renom. És el cas de la Fonda España (Hotel España) i Loidi (Condes de Barcelona), per exemple. La seva proposta l'orquestra el multiestrellat Martín Berasategui. En el primer cas, amb Xavier Sender, ha embastat un menú de gust barceloní. De primer deixen triar una crema de porros amb entrepà de vieira i cansalada o bé un arròs amb sepietes; i de segon, conill a la caçadora o bacallà confitat amb escalivada fumada, segons expliquen. Ho rematen amb uns bunyols artesans de crema pastissera amb xocolata calenta o bescuit borratxo en Bailey's i gelat. I tot es pot degustar en l'entorn modernista originalment dissenyat per Domènech i Montaner, renovat recentment.