Mapa dels llocs més fotografiats de Barcelona

Mapa interactiu amb la localització de les fotografies pujades a la plataforma Flickr

1
Es llegeix en minuts
MARTÍ MASSOT VILA / Barcelona

Segons dades de Google, Barcelona és la tercera ciutat més fotografiada del món, només per darrere de Nova York i Roma. Gràcies a la localització de les fotografies pujades pels usuaris a la plataforma Flickr també podem observar quins són els punts que atrauen la mirades dels fotògrafs a la capital catalana i als voltants.

Icones turístiques i miradors

A partir d'aquesta cartografia es pot constatar que la gran presència de fotografies de la ciutat a les xarxes socials es deu principalment a la seva capacitat d'atraure turistes: juntament amb Ciutat Vella i el passeig de Gràcia, icones turístiques com la Sagrada Família, el Parc Güell, el Camp Nou o les fonts de Montjuïc són els principals objectius dels fotògrafs a la ciutat. Capítol a part mereixerien els miradors sobre la ciutat: talaies com la del Tibidabo, el castell de Montjuïc i la mateixa línia del funicular que porta fins a aquest són vistes amb nitidesa al mapa.

Barcelona i perifèria

Notícies relacionades

Si bé Barcelona és el principal focus, certs punts dels municipis del voltant també aconsegueixen captar l'atenció dels fotògrafs actius a Flickr. Sorprèn la quantitat d'instantànies presents al centre i el front marítim de Badalona, especialment al seu pont del Petroli, que queda perfectament retallat al mar, fet que indueix a la reflexió sobre la valorització del patrimoni arquitectònic i urbanístic desenvolupat en aquests municipis perifèrics durant el període democràtic.

Projecte atNight

La capa mostrada en la visualització és servida per  AtNight. Aquest projecte ha cartografiat l'activitat de diversos serveis socials i xarxes de transport amb l'objectiu de fer una reflexió sobre el paisatge urbà nocturn de Barcelona.