A PARTIR D'AQUEST DIVENDRES

Les festes de Santa Eulàlia transformaran Barcelona amb un festival de llum

El barri Gòtic serà l'epicentre de les celebracions

1
Es llegeix en minuts

Barcelona celebrarà les festes de Santa Eulàlia amb una gran varietat d'activitats, entre les quals destaca un festival lumínic que transformarà edificis i patis de la ciutat, que convertirà en l'escenari d'un espectacle innovador, els dies 7, 8, 9 i 12 de febrer.

Al llarg de la Festa Major d'hivern, Barcelona s'omplirà de gegants, capgrossos, aplecs sardanistes, diables, festes de foc i una moixiganga, unes demostracions de cultura popular que s'uniran a l'avantguardista espectacle lumínic i als actes de commemoració del Tricentenari del 1714 per completar l'ampli ventall d'activitats.

L'eix central de les festes serà el festival lumínic que conferirà màgia i poesia a diferents espais de la ciutat, com patis, edificis o carrers del barri Gòtic, un recorregut que es podrà fer a peu i que enllaçarà amb un itinerari, també lumínic, per camins i edificis del parc de la Ciutadella.

Notícies relacionades

Els encarregats de transformar aquests espais han estat alumnes de diferents centres docents dedicats al disseny, l'arquitectura o l'interiorisme, que han convertit diferents patis de Ciutat Vella --entre els quals hi ha el de l'Ateneu de Barcelona, l'Antic Teatre i el pati del Museu Picasso-- en jardins subaquàtics, edificis medievals o paisatges crepusculars.

Una altra de les activitats estrella de les festes és la cercavila, que tindrà lloc el 7 de febrer i en què s'encendran 1.500 espelmes que recrearan el logotip dels actes de celebració del Tricentenari dels fets del 1714, a més de l'encesa de 300 flames que il·luminaran la plaça del Born.