MILLORES A UN SERVEI SOCIAL

Barcelona elimina les llistes d'espera en la teleassistència a gent gran

L'ajuntament incorpora les noves tecnologies a l'atenció domiciliària amb dispositius mòbils i tauletes

1
Es llegeix en minuts

El servei gratuït de teleassistència de l'Ajuntament de Barcelona per a persones grans i dependents ha eliminat les llistes d'espera i atén gairebé 68.000 usuaris davant els 50.000 de fa dos anys,  L'alcalde Xavier Trias i la quarta tinenta d'alcalde Maite Fandos han visitat aquest dijous les dependències de Tunstall Televida, l'empresa que gestiona el servei.

Han explicat que ara s'inicia la incorporació de les noves tecnologies per oferir millors prestacions als usuaris. Entre els projectes hi ha una prova pilot de teleassistència mòbil, una modalitat complementària a la teleassistència domiciliària que ofereix una atenció immediata i integral encara que la persona estigui fora del domicili.

A través d'un dispositiu similar a un telèfon mòbil, els usuaris poden demanar ajuda 24 hores al dia tots els dies de l'any, dins i fora de casa seva. Té un polsador d'emergència perquè la persona sol·liciti ajuda quan la necessiti i pugui posar-se en contacte directament amb el centre d'atenció.

Aquest dispositiu està equipat amb l'última tecnologia GPS i GSM que permet el seguiment i localització en cas d'emergència i ajuda a l'usuari a mantenir el contacte amb l'entorn habitual així com a realitzar activitats fora del domicili amb tranquil·litat i seguretat.

Notícies relacionades

S'ha posat en marxa, així mateix, un altre projecte pilot per millorar les relacions personals entre familiars i cuidadors de persones dependents a través de l'ús de tauletes tàctils, amb un funcionament bàsic i molt simple per accedir a les funcions principals de forma ràpida i senzilla. Un dinamitzador gestiona el contingut de la tauleta de forma remota a través d'una aplicació informàtica.

L'ajuntament va subscriure el 2013 una nova contracta del servei de teleassistència per valor de 10,2 milions anuals. Aquest pressupost és el que ha permès eliminar les llistes d'espera i també reduir a 15 dies el període per a la instal·lació de l'aparell.