Fòrum d'opinió Primera Plan@

Antoni Vives lloa la capacitat de Barcelona de "fer ciutat"

El tinent d'alcalde d'Hàbitat Urbà defensa l'àrea metropolitana com l'àmbit d'acció sobre el qual treballar

Fòrum Primera Plana amb Antoni Vives, tinent d’alcalde d’Hàbitat Urbà de l’Ajuntament de Barcelona. / MÒNICA TUDELA

2
Es llegeix en minuts

El tinent d'alcalde d'Hàbitat UrbàAntoni Vives, ha tret pit  aquest divendres al matí per la manera de fer ciutat de la capital catalana: "Som els millors, no hi ha rival. Per això pensem que hem d'il·luminar el món", ha considerat durant la conferència que ha pronunciat sobre ciutats intel·ligents en el fòrum d'opinió Primera Plan@, organitzat conjuntament per EL PERIÓDICO i Banc Sabadell. Durant el seu discurs, el regidor ha repassat alguns projectes previstos, i ha insistit en la necessitat de créixer cap a una urbs energèticament autosuficient i de "velocitat humana".

"És important que la producció i la logística sigui la principal característica d'una ciutat autosuficient energèticament. L'àrea metropolitana és l'àmbit d'acció, juga un paper clau en en futur de tot el que fem", ha considerat Vives.

També ha parlat de transformacions urbanístiques: "Quan parlem de regeneració de places i carrers sempre pensem en obres. El gran objectiu és la millora i l'increment de l'espai públic, de metres quadrats disponibles per millorar la qualitat de vida dels ciutadans. Guanyem espai públic, espai de confort. Obres tan importnats com les que ja s'estan executant o es faran, com a Mitre o el passeig de Sant Joan, amplien en un 40% l'espai públic".

Durant la coferència, el tinent d'alcalde nacionalista ha posat l'accent en la transformació de la plaça de les Glòries, una de les grans obres previstes a la capital catalana. I ha afirmat que la ciutat està, per fi, davant el projecte definitiu: "Estem radicalment convençuts que és l'obra definitiva perquè aquesta vegada, en part gràcies a l'ajuda de l'oposició, som capaços de fer-ho bé. Ha de deixar de ser un nus de comunicació i ser una plaça, un nou centre de la ciutat, un nou pulmó".

Notícies relacionades

També ha parlat de vivenda. En aquest marc, ha defensat la qüestionada cessió d'aparcaments públics a empreses privades per finacciar pisos: "No hi ha projecte social a Barcelona sense política social de vivenda. Però aquesta política es fa amb diners i podem jugar a fer invents i buscar crèdit on no n'hi ha o revalororitzar elements que tenim, com utilitzar la concessió d'alguns aparcaments públics", ha assegurat. Ha insistit que es tracta d'una cessió: "No venem res, concessionats, i amb aquests diners fem pisos. És fonamental ser capaços de mantenir la propietat".

Horaris comercials

Ja en la recta final de la conferència, malgrat que ha insistit que no és el seu àmbit, Vives ha parlat, requerit pel director d'EL PERIÓDICO, Enric Hernàndez, sobre el debat dels horaris comercials : "Hem de ser capaços de pensar en tothom i se m'ha de convèncer molt fortament que tot i que hi hagi turistes les persones que tiren endavant el comerç social, la gent de les petites botigues, podrà seguir treballant". I ha apostat pels veïns, en detriment dels turistes: "Són més imporntants els que viuen aquí que els que vénen. Si la riquesa va a parar a poques mans, no jugo" a obrir els festius, ha assegurat.

Temes:

Antoni Vives