tendències. OCI I GASTRONOMIA

La terrassa alemanya

La primavera obre la veda de les terrasses d'hotels com a punt de trobada. El Biergarten del Gran Hotel Princesa Sofía és el paradís de la cervesa i les salsitxes.

Plaça de Pius XII, 4. Barcelona. Reserves 676 47 70 94. Cada dia de 13.00 a 24.00 hores fins a l¿octubre.  

Ambient al Biergarten, la setmana passada.

Ambient al Biergarten, la setmana passada. / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
PATRICIA CASTÁN
BARCELONA

Un cop superat l'obligat període d'hibernació, les terrasses dels hotels barcelonins es desperten aquests dies per convertir-se de nou en els punts de trobada de moda a la ciutat. I una de les més matineres ha estat el Biergarten (jardí de la cervesa) del Gran Hotel Princesa Sofía, que des de fa uns quants dies s'ha vestit de paradís germànic de la cervesa i les salsitxes, enmig d'una escenografia que trasllada el client a més de mil quilòmetres. Sobretot per la fusió de públic local i de viatgers de mig món.

La d'aquest hotel es distingeix perquè està a peu de carrer en lloc d'estar a les altures. Això hi facilita l'accés directe sense haver ni de trepitjar l'interior de l'establiment. La seva proposta de temporada torna a basar-se en el sabor

-en horaris maratonians de cuina ininterrompuda-, però també en les retransmissions esportives de la temporada que es podran veure a les enormes pantalles de televisió distribuïdes pel jardí.

Notícies relacionades

El binomi partit-cervesa no és imprescindible, perquè l'agradable terrassa és apta per a qualsevol altre trago tranquil, amb dinars, sopars o berenars o sense. Els que hi arribin amb gana es trobaran totes les especialitats típiques d'un Biergarten: el pa brètzel (amb forma de llaç), l'omnipresentkartoffelsalat(amanida de patata, ceba, herbes, cogombrets i vinagre), el braó de porc al forn, l'schnitzelo escalopa de vedella blanca i altres carns tradicionals, encara que la salsitxa alemanya és el producte rei en les seves múltiples varietats:weisswurst(especialitat bavaresa de vedella i porc bullida),debrecziner(picant de porc i vedella),rosenheimerbratwurst(amb espècies),bockwurst(boví, una mica de porc, coriandre i gingebre, fumada),rindsbockwurst(només de vedella),wiener(combinada i fumada)... sempre aliades amb el corresponent xucrut. Com a novetats de l'any, expliquen, la seva hamburguesa alemanya, alguna salsitxa, l'amanida bavaresa i unes noves postres de formatge. Tot a preus inferiors als de l'any passat, en consonància amb els temps.

Els fans de la cervesa en podran triar de blanques de blat fermentades en ampolla, de blat elaborada amb llúpol i malta, de blat fosc i més maduresa, de blat filtrada, sense alcohol, clàssica pilsen...