TRADICIONS

Barcelona celebra Santa Eulàlia

La ciutat inaugura la seva segona festa major amb una agenda plena d'activitats i donant protagonisme als espectacles lumínics

1
Es llegeix en minuts
MIREIA MOYA / Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona ha donat el tret de sortida a les 9.45 hores amb la col·locació de la bandera deSanta Eulàlia en un dels seus balcons davant l'expectació d'un públic infantil reunit a la plaça de Sant Jaume. El ritual significa que la festa de la segona patrona de la ciutat, Santa Eulàlia, la celebració més emblemàtica després de la de la seva companya i, segons la llegenda, rival Mercè, ha començat oficialment.

Només un quart d'hora més tard, a les 10 del matí, tindrà lloc la tradicional lectura del pregó de la Laia, un discurs elaborat per més de 300 alumnes de primària sobre les noves tecnologies.

Notícies relacionades

Santa Eulàlia, o més afectuyasament la Laia, és lafesta familiar per excel·lència del calendari barceloní i persegueix introduir els més petits en les tradicions populars de la ciutat. Aquest any, a més, arriba amb tres novetats en la programació.

Els dies 16 i 17 la catedral acollirà Eulàlia, una escenificació de la vida i la passió de la santa, que tindrà lloc just a sobre de la cripta on descansen les seves relíquies. A més, aquests mateixos dies els més inquiets podran participar en 'El joc de Santa Eulàlia', una mena de gimcana dissenyada pel districte de Ciutat Vella que, mitjançant el telèfon mòbil i els codis QR, pretén que el concursant se submergeixi en la verdadera història de la Laia.