ELS HÀBITS DE LES EMPRESES QUE VISITEN EL TEMPLE

Turisme cronometrat

Els autocars amb creueristes compleixen els horaris estrictament perquè no perdin el vaixell

1
Es llegeix en minuts
C. M. D.
BARCELONA

Diuen que sí que els ve de cinc minuts, que tot està cronometrat i que arribar a l'hora no és cap tonteria. Una cosa és perdre un avió. Total, al cap d'unes hores, o d'uns minuts, en sortirà un altre. ¿Però un vaixell? Els autocars que porten els creueristes segueixen una pauta horària que han de complir amb excel·lència. Primer, per no perdre la confiança de la naviliera, i segon, per no haver d'allotjar 50 persones.

El Jorge il·lustra sobre la qüestió. Porta un cotxe de Julià i explica el seu matí. Li ha tocat una visita llarga, de les de quatre hores. D'infart.«Recullo els turistes al vaixell. Pugem a Montjuïc. Anella olímpica, vistes de la ciutat... Baixem a plaça d'Espanya, agafem la Gran Via fins a arribar al passeig de Gràcia. Pugem al parc Güell, on fem una parada de 40 minuts. Un altre cop a l'autocar i baixem a la Sagrada Família, on tenen 30 minuts. Després anem a la plaça de Catalunya, on els donem una hora de shopping. El temps que quedi, el passem a la Catedral i cap al port».Admet que és una mica estressant, que cada recompte de passatgers li genera una suor freda.

Notícies relacionades

Amb el temps que es perdrà en les passejades des de la Diagonal fins a la interminable obra de Gaudí, els tocarà prioritzar. Potser escurçar les compres al centre, o evitar la Catedral perquè amb un temple ja n'hi ha prou, o prescindir de la màgia de la muntanya de Montjuïc perquè d'allò ja fa gairebé 20 anys.

L'Alberto i el Jordi també són conductors i s'esperen a la parada de la plaça de la Hispanitat. Coincideixen que estan massa lluny de la Sagrada Família i que això és una cosa que no agrada a les empreses que els contracten. ¿Tornaran les clàssiques trampes d'esperar-se en un xamfrà pròxim a la basílica? No ho neguen ni ho admeten, però el seu silenci delata intenció. Confessen que hauran de passar uns dies perquè torni la picaresca. Tot val per complir l'horari.