CLÍMAX CIENTÍFIC A LA CIUTADELLA

El que Spielberg no diu

El Zoo de Barcelona arriba a l'èxtasi amb la seva primera i inusualment afectuosa còpula entre una parella de dragons de Komodo

L'aparellament és tota una lliçó de sexe prehistòric

El Dragó de Komodo s’aparella. / periodico

4
Es llegeix en minuts
CARLES COLS
BARCELONA

Barcelona va ser ahir el tàlem d'allò que, se suposa que per exigències del guió, Steven Spielberg, amb una actitud timorata, prefereix no mostrar en les seves pel·lícules juràssiques. També aFa un milió d'anysla qüestió va ser hipòcritament esquivada, i això que Raquel Welch com a dona prehistòrica estava que feia perdre l'oremus. Parlem, és clar, del sexe entre dinosaures, un tema incomprensiblement mai abordat en el cine i del qual ahir va ser possible fer-se una idea aproximada al Zoo de Barcelona gràcies a la primera trobada sexual en la història del parc entre un mascle i una femella de dragó de Komodo, rebesnéts d'aquelles espècies que fa tants anys van dominar la Terra.GunturiAsmara, com es diuen els membres de la bestial parella, van mostrar ahir durant dues hores quina mena de gimnàstica es veien obligats a practicar els grans saures quan copulaven.

El fornici va ser realment molt instructiu, més que res perquè es tracta d'una espècie de la qual resta encara molt per aprendre (sense anar més lluny, fa només sis anys un parell de dragones van sorprendre la comunitat científica internacional al revelar-se capaces d'engendrar sense parella), i fins i tot pot dir-se que va ser un aparellament sorprenent, perquè els responsables del terrari temien queGuntures mostrés violent ambAsmara, com és comú a les selves de Komodo, però al final va resultar ser un tendre amant. La prova del nou és la migdiada que tots dos, exhaustos, van fer després de la que va ser una agradable unió.

Fogositat científica

De tot això en va prendre nota amb evidents símptomes de fogositat científica Manuel Aresté, responsable del terrari del Zoo de Barcelona, que d'aquí 15 dies anirà a Roma a explicar les aventures deGunturiAsmaraen un congrés internacional sobre rèptils i amfibis que se celebrarà a la capital italiana. En aquest tipus de trobades s'aprèn, per exemple, que quan la femella perd pes i gana i li augmenten els índexs de calci i d'estradiol (l'hormona femenina de l'amor) a la sang és que ella està a punt per a la reproducció. Eren exactament els símptomes que mostravaAsmarades de fa dies. AmbGunturera tot més fàcil. Se'l veia molt excitat. També s'aprenen en aquestes cites científiques petits truquets, com tallar les ungles als amants unes quantes hores abans per evitar ferides innecessàries. Aresté podrà posar ara el seu granet de sorra a aquesta encara inconclusa enciclopèdia sobre el sexe prehistòric.«La còpula sense combat és possible, l'he vist», proclamarà Aresté a la ciutat eterna.

De fet, per por que els amants s'embranquessin en una violenta baralla, la trobada sexual va ser inicialment tancada al públic, però quan al cap d'una hora va quedar clar queGunturestava fet tot un vescomte de Valmont es va permetre l'accés dels visitants, de manera que, de sobte, hi havia escolars que amb prou feines aixecaven un metre de terra contemplant a menys d'un pam, gràcies a la seguretat que dóna el vidre, el que no s'havia vist mai a Barcelona. ¿Què, exactament? Doncs un dragó i una dragona en el que es podria definir com lapostura del llangardaix. ElKama-sutraanimal no és gaire variat. Fa quatre anys va ser una gran notícia un article publicat perThe gorilla gazetteperquè una parella d'aquests grans simis havia estat fotografiada copulant cara a cara, una postura que se suposava exclusiva dels humans.

Guntur iAsmarano van arribar ahir tan lluny. El coit va ser un clàssic del regne animal (ella d'esquena a ell), però el cert és que una adaptació rèptil del missioner no els hauria anat gens malament, ja que durant les dues hores que va durar l'acte va quedar clar que la cua, que els dragons de Komodo utilitzen a vegades com a arma per atacar les preses, és un enorme destorb si es tracta de trucar a les portes de l'amor. El mascle va gastar no poques forces a envoltar amb una de les seves urpes posteriors l'enorme cua d'ella perquè aquesta l'enrosqués amb la seva, no per estètica, sinó perquè així facilitava la penetració.

Notícies relacionades

Ahir, en resum, va tenir lloc al Zoo de Barcelona un esdeveniment extraordinari. Va començar una lluna de mel que durarà entre una i tres setmanes, fins que a un dels dos amants el venci l'avorriment i l'hi faci saber de males maneres a la seva parella. Llavors Aresté ordenarà que els separin i creuarà els dits perquèAsmara, al cap d'un mes com a màxim, posi entre 12 i 20 ous. Si són fèrtils, eclosionaran al mes de desembre. Pot ser que aquesta vegada els primers catalans de l'any (un clàssic dels noticiaris de l'1 de gener) siguin tipus de pell dura, alè fètid, carronyers, caníbals i violents, però, quan la situació ho requereix, amants apassionats.

Vegeu el vídeo d'aquesta notícia amb el mòbil o a e-periodico.cat