En UNA REUNIÓ EL 14 DE FEBRER vinent

Trias exigirà a Ana Pastor que prioritzi els accessos al Port

L'alcalde de Barcelona i la ministra de Foment tractaran de com finançar els 200 milions d'euros que falten per acabar l'estació de Sagrera

1
Es llegeix en minuts
XAVIER BARRENA / Figueres

L'alcalde deBarcelona, XavierTrias, i laministra de Foment, AnaPastor, es reuniran per primera vegada el 14 de febrer vinent, segons ha avançat aquest divendres al migdia l'alcalde de la capital catalana.

Trias, que ha anat aFigueresper participar en la cinquena cimera de ciutats d'alta velocitat, unlobby d'àrees urbanes catalanes i del sud de França que pretenen pressionar per agilitzar la connexió interfronterera enAVE, ha assenyalat també quins seran els assumptes a tractar. Per un costat, que prioritzi l'execució del projecte provisional d'accessos ferroviaris d'ample europeu al port de la capital catalana i, al mateix temps, que s'inicïin ja els tràmits per a tirar endavant el pla definitiu.

Notícies relacionades

A més, Trias vol debatre amb la ministra el sempre espinós assumpte de l'estació deSagrera, no tant la seva execució, sinó, bàsicament, qui la paga. La caiguda del mercat immobiliari va acabar amb les intencions de les tres administracions de sufragar els costos de la terminal com les plusvàlues que generessin la superfície de la coberta de l'estació. Les anteriors administracions socialistes, tant municipal com estatal, van acordar la forma de cobrir les despeses de les obres d'accessos i estructura. Falta encara per saber qui paga els200 milions que fan falta per acabar l'estació.

Finalment, el tercer aspecte que Trias ha dit que volia tractar és l'estat de laxarxa ferroviària a la ciutat de Barcelona, en referència als accidents alClot produïts en l'últim mes, l'últim, aquest dijous. “Això no pot ser. No ens pot passar el que ens està passant, que es produeixin aquests xocs per culpa dels problemes de manteniment”.