NOU equipament educatiu

La Institució Cultural del CIC s'instal·la a Gràcia

L'entitat calcula que, d'aquí tres anys, uns 900 alumnes usaran la instal·lació

Nova seu del CIC al carrer de Torrent de les Flors, la setmana passada.

Nova seu del CIC al carrer de Torrent de les Flors, la setmana passada. / GUILLERMO MOLINER

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO
BARCELONA

La Institució Cultural del CIC, amb centres educatius que tenen uns 6.000 estudiants de tots els nivells de l'ensenyament no universitari, des de l'educació infantil fins a la FP i el batxillerat, passant per l'aprenentatge d'idiomes i també l'ensenyament no formal, obrirà el mes de setembre que ve una nova seu de 2.400 metres quadrats de superfície al carrer de Torrent de les Flors de Gràcia, on, fins a l'octubre del 2009, desenvolupava la seva activitat la Fundació EMI de la Universitat Ramon Llull (URL).

El CIC destinarà el nou edifici a impartir classes d'idiomes, a banda d'acollir les aules dels cicles formatius de grau mitjà i els serveis centrals de l'entitat, que ara estan situats a la confluència de la Via Augusta amb el carrer de Vallmajor, a Sant Gervasi. La direcció de l'entitat calcula que, d'aquí tres anys, uns 900 estudiants faran ús d'aquest nou equipament.

Els responsables del CIC han volgut obrir un servei d'idiomes a Gràcia perquè, després d'haver-ne avaluat la necessitat, han arribat a la conclusió que l'oferta d'aquest tipus d'estudis escasseja en aquesta zona de la ciutat. Es tracta, a més, d'un barri que disposa de població estrangera que pot tenir interès a aprendre català i castellà, cosa que ha fet pensar en la possibilitat d'oferir més endavant l'aprenentatge de les dues llengües, a banda de l'anglès, el francès i l'alemany. El CIC va començar a impartir idiomes fa 40 anys.

Notícies relacionades

DES DEL 1950 / Els orígens de la fundació es remunten al 1950, quan va néixer amb la vocació de contribuir a la promoció social de les dones amb la denominació de Centre d'Influència Catòlica Femenina, i que es va convertir amb els anys en un focus de la resistència antifranquista. Posteriorment, va promoure l'aparició de centres educatius com ara les escoles Thau de Barcelona i Sant Cugat i l'escola de música Virtèlia. Totes atorguen un gran protagonisme a la formació humanística.

Coincidint amb l'obertura de l'edifici de Gràcia, l'escola Virtèlia deixarà la torre del carrer de Reina Victòria, també a Sant Gervasi, i es traslladarà a la seu actual situada a la Via Augusta.