VOLUM COMPARABLE Al dels Jocs

Més de 300 obres posaran a prova la mobilitat de Barcelona aquest estiu

Els talls de tres línies de metro i les obres de l'AVE són les actuacions més rellevants

2
Es llegeix en minuts
EFE
BARCELONA

Barcelona s'enfronta a un estiu d'obres que posaran a prova la seva mobilitat, entre les quals destaquen els talls en tres línies de metro (2, 5 i 11) i la línia d'alta velocitat, que causarà importants restriccions de trànsit aprofitant que a l'estiu la circulació baixa un 25% i l'ús de transport públic un 40%.

"Per afectació, hem tingut anys pitjors", ha assenyalat el regidor de Mobilitat, Francesc Narváez, que amb el director general de Transports de la Generalitat, Manuel Villalante, ha assenyalat que el volum d'obres és comparable a les vigílies dels Jocs Olímpics de Barcelona.

El regidor també ha destacat que aquest any es pavimentaran 122.000 metres quadrats de calçada, "tres vegades més que l'any passat" i ha confiat que la majoria de les obres finançades amb el fons estatal d'inversió local (FEIL) que afecten la mobilitat quedin resoltes aquest estiu.

Petició de comprensió

El director general de Transports de la Generalitat ha aprofitat per demanar disculpes i comprensió als ciutadans que durant mesos es veuran afectats per les importants obres a la xarxa de metro. "La gent ha d'entendre que fem el possible per minimitzar [les molèsties]", segons Villalante.

La L-5 de metro serà la més llarga i la que afectarà més, ja que del 3 d'agost al mes de novembre es tallarà la circulació entre Can Boixeres i Collblanc per construir la nova estació d'Ernest Lluch i un vestíbul accessible a l'estació de Can Vidalet.

"Treballarem 24 hores al dia", ha promès Villalante, que ha assegurat que hi ha alternatives a les obres que tallen els accessos a Barcelona des del Baix Llobregat i que "no hi haurà una afectació complicada de la Diagonal".

Barcelona, inundada per les obres

Entre el 3 d'agost i el 18 de setembre la L-5 també es tallarà entre les estacions de Vilapiscina i Horta, per arreglar la cua de maniobres d'aquesta última estació. Del 27 de juliol al 6 de setembre no funcionaran cinc estacions de la L-11, mentre es cobreix l'estació de Torrebaró Vallbona. La L-2 es tallarà entre La Pau i Pep Ventura del 5 al 30 d'agost per poder consolidar la plataforma de via entre la Verneda i Pep Ventura.

Notícies relacionades

Una altra afectació més important en la mobilitat prevista per a aquest estiu serà la que causarà l'inici, demà, de la construcció dels pilons de protecció del temple de la Sagrada Família i del pou del carrer de Padilla del túnel de l'AVE.

Durant les obres es mantindrà el carril per a bus, taxi, serveis i accessos als locals i dels veïns al carrer de Mallorca, entre Castillejos i Sicília, encara que en el moment d'executar l'obra del pou es preveu la restricció total del trànsit en la cruïlla de Mallorca amb Padilla.