RECUPERACIÓ D'UN SÍMBOL DEL PARAL.LEL

Les obres del nou El Molino comencen amb un any de retard

La propietat ja disposa de tots els permisos i iniciarà molt aviat els treballs

L'espai, amb capacitat per a 230 persones, reobrirà d'aquí a 18 mesos

La façana d’El Molino, al Paral.lel, al març.

La façana d’El Molino, al Paral.lel, al març. / ARXIU / DANNY CAMINAL

2
Es llegeix en minuts
JORDI SUBIRANA
BARCELONA

Llum verda a la reforma d'El Molino. Amb un any de retard, començaran d'aquí a uns dies les obres per construir el nou teatre, un símbol del Paral.lel barceloní. La propietat, l'empresa Ocio Puro, disposa des de fa un mes de tots els permisos necessaris per iniciar els treballs.

Des de l'estiu passat, els responsables del teatre esperaven que el districte de Sants-Montjuïc els concedís l'últim permís, el d'ocupació de la via pública, que Ocio Puro va demanar el juny de l'any passat. El districte va retardar la concessió de la llicència perquè volia fer coincidir la demolició amb la urbanització de la plaça del davant, que portarà el nom de La Bella Dorita, per evitar més molèsties de les necessàries als veïns. Finalment, la urbanització de la plaça s'ha endarrerit i no es començarà fins d'aquí a uns quants mesos, quan ja no es vegi afectada per les obres del teatre.

DEMOLICIÓ

El Molino reobrirà a finals del 2009 o a principis del 2010, després d'un any i mig d'obres. El primer que s'ha de fer és enderrocar l'antic edifici, que està molt deteriorat. Aquests treballs duraran unes quantes setmanes i poden afectar la mobilitat del tram del carrer de Vila i Vilà que passa per davant del teatre. Es tracta d'un projecte força complex, ja que s'hi ha de col.locar una estructura de formigó --els ancoratges es començaran a muntar la setmana entrant-- per evitar provocar desperfectes al molí amb les aspes de la façana, elements que daten de l'any 1913 i que l'Ajuntament de Barcelona obliga a preservar perquè formen part del catàleg artístic i arquitectònic.

La construcció del nou edifici, amb un cost que superarà els sis milions d'euros previstos inicialment, a causa de la demora, anirà a càrrec del despatx BOPBAA, que encapçalen els arquitectes Iñaki Baquero, Francesc Pla i Josep Bohigas. El teatre tindrà una sala principal, amb l'escenari i capacitat per a uns 230 espectadors. Les diferents plantes de l'edifici envidriat inclouran un restaurant cocteleria amb vistes al Paral.lel, els magatzems, la cuina, una zona per a assajos, despatxos i la sala tècnica, a la part alta.

Notícies relacionades

CABARET I FLAMENC

El teatre programarà cabaret, espectacles de varietats i flamenc, entre altres disciplines. La intenció de la propietat també inclou la possibilitat de llogar l'espai a empreses perquè hi celebrin tota mena d'actes i organitzar presentacions per tenir una via de finançament. Cada cert temps, a més a més, es muntaran funcions "mésmolineres" a preus simbòlics per a veïns i entitats. Entre els projectes que està estudiant Ocio Puro hi ha la creació d'una fundació d'amics d'El Molino i la redacció d'un llibre sobre el teatre.