DESCOBRIMENT

Tutankamon va morir a causa d'una caiguda en una cacera

Noves dades revelen que el faraó no va ser assassinat, com es creia

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

Els científics semblen haver resolt el misteri sobre la mort de Tutankamon i creuen que el jove faraó, que va regnar entre els anys 1333 i 1324 abans de Crist, va morir al caure d'una carrossa mentre caçava al desert. Segons un documental que emet avui el Canal 5 de la televisió britànica, recents estudis revelen que el faraó va patir una fractura a la cama esquerra per sobre del genoll abans de morir. Les conjectures sobre Tutankamon, mort als 19 anys, van començar quan la tomba va ser trobada per l'arqueòleg Howard Carter el 1922.

Notícies relacionades

Uns estudis amb raigs X presos a la mòmia del faraó el 1968 indicaven que hi havia una inflamació a la base del crani, de manera que s'estimava que el jove havia mort d'un cop al cap. No obstant, sempre segons el documentalTutankamon: els secrets del rei faraó, un expert creu que aquest cas ha quedat finalment resolt.

"No va ser assassinat, com es creia. En una cacera, va caure d'una carrossa i es va fracturar la cama esquerra. A parer meu, va morir així", va dir el secretari general del Consell Suprem d'Antiguitats d'Egipte, Zahi Hawass. Nadia Lokma, experta del Museu del Caire, sosté que les carrosses trobades a la tomba no eren per a cerimònies o guerres, sinó per a partides de caça, segons va informar ahirThe Independent.