En 3 minuts // ENTREVISTA AMB ROSER BATALLA, Actriu i directora

Roser Batalla: "L'obra té a veure amb arribar verge a les coses"

Als 20 anys de debutar amb Dagoll Dagom, s'estrena com a directora amb una obra peculiar. Un roure serà des de dimecres al Club Capitol.

1
Es llegeix en minuts
GEMMA TRAMULLAS / BARCELONA

--Va veure Un roure

--Quan vaig sortir em tremolaven les cames. Com que no tenia feina en perspectiva, em vaig tirar de la moto i vaig preguntar a l'autor si els drets estaven lliures. Aquesta és la primera vegada que dirigeixo i, tot i que em continuo considerant actriu per sobre de tot, m'agradaria continuar dirigint perquè m'ho passopipa.

--¿Li van tremolar les cames?

--És que em va semblar la manera d'explicar una història de més generositat teatral que havia vist mai. Era teatre en estat pur. L'essència del teatre.

--¿Per què?

--Per fer teatre, per explicar una història, només fa falta algú que l'expliqui. Ni grans vestuaris, ni grans escenografies. A més, aquí la història no només l'explica un actor al públic, sinó que alhora l'explica a un altre actor, que al seu torn l'explica en el mateix moment en què el públic la rep.

--Quin embolic.

--Dos actors expliquen la història al públic. Un, Jordi Martínez, la sap; l'altre no en sap res. La història li és tan desconeguda al segon actor com al públic.

--Han convidat una persona diferent cada dia per interpretar l'actor ignorant

--A la primera. Tots, menys dos o tres per problemes d'agenda.

--Valents.

--La primera impressió era d'ensurt. 'Però, ¿què he de fer? ¿I si em quedo en blanc?', deien.

Notícies relacionades

--¡Com a mínim!

--Arriben al teatre sense saber res i una hora abans de la funció se'ls donen les premisses d'aquest joc teatral. No se'ls demana que improvisin, sinó que es deixin portar. Com els nens que van a la piscina el primer dia i que no saben nedar, però saben que tu ets allà i que no s'ofegaran. Té molt a veure amb arribar verge a les coses i tenir confiança. És un pònting teatral, una experiència única que només es dóna una vegada a la vida en aquesta professió.