RESTRICCIONS DE TRÀNSIT EN LA TORNADA A LA FEINA A BARCELONA

La reforma de la Ronda del Mig complica la circulació a Lesseps

El costat mar entre Homer i Puig-reig es queda en un carril i el de muntanya comparteix dos sentits

Les obres a Balmes i la Rambla de Catalunya dificulten el pas dels vianants i els cotxes

2
Es llegeix en minuts
ALBERT OLLÉS / BARCELONA

No passin per la plaça de Lesseps. Aquest és el millor consell que es pot donar als conductors que transiten per aquest important eix viari de Barcelona i que ahir, en el primer dia de feina després de les vacances d'estiu, es van trobar amb un nou obstacle. A les restriccions per la llarga i complexa reforma de la plaça i els seus voltants, s'hi ha sumat un altre projecte, el de renovació de la Ronda del Mig, els treballs d'execució de la qual han obligat a reduir i canviar la distribució de carrils en el tram entre el carrer d'Homer i el de Puig-reig.

Tot plegat consolida aquesta zona com el principal punt negre viari de la ciutat, tot i que ahir les cues no van acabar en col.lapse. La tornada al col.legi podria complicar la situació, encara que els problemes circulatoris que pateix aquest espai des de fa temps comencen a dissuadir molts conductors, que opten per rutes alternatives per evitar el laberint d'obres i vials tallats.

Els que no poden fer-ho es van trobar ahir amb el costat mar de la Ronda del Mig reduït de tres carrils a només un. Tampoc es pot accedir o sortir de la ronda pels vuit carrers situats entre Homer i Puig-reig, que estan tancats. Al costat muntanya, dos carrils es mantenen en direcció Llobregat, però el tercer s'ha canviat cap al Besòs. Els uns i els altres estan separats només per una doble línia contínua pintada sobre l'asfalt.

Una vegada s'arriba a la plaça es mantenen tancats els dos laterals que permetien travessar-la en superfície, reemplaçats per dos vials de només un carril i sentit únic. També continua tancat l'accés a la plaça des de l'avinguda de la República Argentina, que segons l'ajuntament s'obri- rà aquesta mateixa setmana.

PUJAR PER GRAN DE GRÀCIA

Notícies relacionades

Fins a aquell moment, els cotxes són desviats per l'avinguda de Vallcarca, des d'on accedeixen amb dificultats a Príncep d'Astúries i la ronda. Per a finals de mes és previst que es pugui tornar a travessar la plaça pujant per Gran de Gràcia. De moment, però, només es pot vorejar o passar- hi per sota.

El segon punt negre es va situar en una altra zona on coincideixen dos plans d'infraestructures: el quadrat entre Balmes, Rosselló, Provença i la Rambla de Catalunya. En aquest punt s'executa la reforma de l'estació de Provença dels Ferrocarrils de la Generalitat, la de l'estació de metro de Diagonal (L-3 i L-5) i l'intercanviador que les uneix. El còctel va causar retencions de cotxes i de vianants. Aquests últims estan obligats ara a cobrir per la superfície la connexió entre les dues parades.