Altres propostes

El minifestival Inn Motion exhibeix art transgressor i compromès

El director del Grec aposta per ampliar la línia alternativa de programació

1
Es llegeix en minuts
GEMMA TRAMULLAS / BARCELONA

El Grec mostra la seva cara més compromesa a partir de dijous, amb l'inici de la programació de l'Inn Motion. Aquest minifestival dins del festival reuneix 13 espectacles que combinen noves formes d'expressió amb el compromís social. "Estem vivint una crisi de formats i l'experimentació i el risc són necessaris", va dir el director del Festival Grec, Ricardo Szwarcer, que es va mostrar disposat a "ampliar aquesta línia de programació" en el futur.

Inn Motion se celebra des de dijous fins dissabte al CCCB i presenta com a plat fort l'espectacle de vídeo i teatreSuper Night Shot, del col.lectiu d'artistes anglesos i alemanys Gob Squad.

EL RETORN

La funció consisteix a veure, en quatre pantalles gegants, les evolucions en directe d'un "comando guerriller que actuarà a la ciutat amb objectius amorosos", en paraules d'inconfusible sabor italià de la directora del minifestival i fundadora de l'Associació Cultural Conserves, Simona Levi. La crítica britànica ha definit aquest espectacle com "un Gran Germà dirigit per Andy Warhol".

Inn Motion ha iniciat una etapa de més protagonisme al Grec. La seva relació amb el festival d'estiu es va iniciar el 2001, però es va acabar abruptament el 2003, moment en què va ser suspès a última hora. El 2004, la implicació de Conserves en els actes contra el Fòrum va impedir que se celebrés i, finalment, el 2005 va tornar al Grec convertit en Biennal de Performance i Arts Visuals Aplicades a la Realitat, que és el seu títol complet.

Notícies relacionades

Gairebé la meitat dels espectacles de dansa, teatre, vídeo iperformancede l'Inn Motion 2007 són de factoria catalana i el tema més repetit són les relacions de gènere. La programació de dijous proposa creacions de dansa comThe Real fiction, una crítica irònica i constructiva sobre la proliferació d'espectacles de dansa conceptual. Divendres és el dia deSuper Night Shot, que entre altres coses planteja el paper de les noves tecnologies en les arts escèniques. I dissabte està dedicat a les propostes més polítiques.

"La idea d'Inn Motion és descobrir coses innovadores que puguin tenir una funció transformadora no només a nivell social i polític, sinó també estètic", va afirmar Levi.