PRECAMPANYA ELECTORAL

Hereu acorda el trasllat de les empreses de Can Batlló

1
Es llegeix en minuts
ALBERT OLLÉS / BARCELONA

El candidat del PSC a l'alcadia de Barcelona, Jordi Hereu, va aprofitar ahir un acte electoral al districte de Sants-Montjuïc per anunciar un acord de trasllat de les empreses instal.lades a l'antic recinte industrial de Can Batlló, afectat per un pla de reforma urbanístic.

L'alcalde va indicar que el pacte es firmarà "en els pròxims dies", cosa que permetrà emprendre en el pròxim mandat la transformació d'aquest gran espai del barri de la Bordeta, que acollirà fins a 1.377 pisos, equipaments, zona verda i un dipòsit d'aigües pluvials. "No ha sigut un acord fàcil, però era imprescindible per fer realitat el projecte", va explicar l'alcalde en al.lusió a les tenses negociacions mantingudes amb els industrials per a la seva reubicació a la Zona Franca.

Notícies relacionades

L'alcalde va prometre executar cinc projectes urbanístics més que tindran gran importància al districte, que se situaran a la rambla que s'està construint sobre la cobertura de les vies del tren entre Sants i la Bordeta; en un espai entre els carrers de Violant d'Hongria i Joan de Sada; a l'entorn de l'estació de Sants; a la nova illa entre Vidriol i Creu Coberta (Hostafranchs) i a la Magòria (la Bordeta).

El candidat de CiU, Xavier Trias, va visitar l'agència Europa Press, on va dir que la seva trajectòria com a conseller de Sanitat i de la Presidència l'"avala" per ser alcalde. "En la meva etapa a la Generalitat vaig organitzar el model sanitari català, vam aprovar la Carta de Barcelona i vam crear el Consell de l'Audiovisual de Catalunya", va recordar. Trias va contraposar aquesta experiència a la d'Hereu. "Només ha dirigit la Guàrdia Urbana i ha creat l'àrea verda", va afirmar.