concert

Hendricks enlluerna a l'auditori de Santa Coloma

La veterana diva va seduir amb la seva veu elegant i profunda a Can Roig i Torres

1
Es llegeix en minuts
MARTA CERVERA / SANTA COLOMA DE GRAMENET

Barbara Hendricks, la soprano que ha enlluernat en importants escenaris internacionals, va inaugurar ahir un espai de dimensions humils, l'auditori de Santa Coloma de Gramenet. A la sala, moderna i funcional, la veu de la veterana diva va arribar als cors dels gairebé 216 privilegiats que van ocupar les butaques en el primer recital dels dos que oferirà (el segon serà aquesta nit) per commemorar la seva obertura. Acompanyada del seu pianista habitual, Love Derwinger, Hendricks va desgranar un bell programa de música espanyola amb Enric Granados i Manuel de Falla que va alternar amb cançons dels francesos Georges Bizet i Henri Duparc. Però va ser als bisos ambChanson espagnole, de Léo Délibes, un impressionantAve Maria, de Franz Schubert amb el qual va donar una lliçó i un sentit gospel,He's got the whole world, on la soprano va arrodonir la nit.

Escoltar la veu cristal.lina de Hendricks de prop va ser un plaer. La soprano ha sabut adaptar la veu a un repertori que aprofita sàviament la seva maduresa vocal. Va obrir el concert amb moviment, amb el so deTonadillas, del català Granados, un cicle inspirat en els tapissos de Goya.

BON ACCENT

Després va abordar delicades cançons franceses més melodioses, inspirades en poemes de Baudelaire i Jean Lahore, musicades per Duparc. Hendricks va tornar a Granados, el primer compositor espanyol que va estrenar una òpera al Metropolitan de Nova York, per interpretarCanciones amatorias, amb una dicció gairebé perfecta.

La tendraOuvre ton coeuri la melancòlicaAdieu de l'h"tesse arabevan preparar l'últim tram de la vetllada en què va abordar les famosesSiete canciones populares españolas, de Falla, per les quals sempre ha sentit una especial predilecció.

La seva veu tan elegant i dolça va seduir l'audiència integrada per melòmans i polítics com el president Montilla i l'alcalde de Santa Coloma, Bartomeu Muñoz.

Notícies relacionades

Guanyadora del premi Príncep d'Astúries de les arts, Hendricks sempre ha mostrat una sensibilitat especial tant artísticanent com humanament. La cantant va llançar el seu propi segell (Art Verum) fa un any amb un disc de música espanyola dedicat a Victòria dels Àngels, a qui sempre va admirar.

Escoltar part d'aquest treball en la intimitat de l'auditori va ser un verdader privilegi.