DE TRES METRES D'ALTURA

Instal·lada al temple de la Sagrada Família una escultura de Subirachs

1
Es llegeix en minuts
EFE / BARCELONA

L'esculturaSant Jordi, de tres metres d'altura, obra de Josep Maria Subirachs, s'ha instal·lat a la barana del Jubé, a 8,5 metres d'altura, al temple expiatori de la Sagrada Família, coincidint amb la proclamació del 550è aniversari del sant com a patró de Catalunya.

Feta íntegrament de bronze, aquesta figura s'ha col·locat en un lloc preferent de l'edifici, seguint les instruccions de l'arquitecte Antoni Gaudí, que tenia una particular estima per aquest sant.

El 9 de juny del 1989, Subirachs es va oferir per fer aquesta escultura, ja que sant Jordi és també un referent en la seva obra, que ha reproduït en diferents ocasions, tant al Palau de la Generalitat com al del Lloctinent.

L'escultor va rebre fa 21 anys l'encàrrec de treballar en els grups escultòrics de la façana de la Passió del temple.

125è aniversari de la primera pedra

La instal·lació de la figura de sant Jordi forma part també dels actes que ha organitzat la junta constructora del temple amb motiu del 125è aniversari de la col·locació de la primera pedra i que van començar al març.

Notícies relacionades

Al juny tindrà lloc la tradicional jornada de portes obertes, un concert, el descobriment de l'absis i una exposició sobre l'arquitecte japonès Kenji Imai, un gran admirador de Gaudí, que va visitar per primera vegada Barcelona el 1926 i va quedar tan fascinat per la Sagrada Família que fins i tot es va convertir al cristianisme el 1948.

Al setembre començaran els actes acadèmics al voltant del temple, que inclouen conferències, ponències i seminaris. A finals del 2008, el temple quedarà tapat, de manera que ja estarà preparat per al culte, i es començarà la construcció de dues noves sagristies, a cada costat de l'absis.