CERTAMEN DE CINE A L'ARGENTINA

La pel·lícula 'Ficció', de Cesc Gay, obté l'Astor d'Or en el festival de Mar del Plata

'Ciudad en celo', coproducció hispanoargentina, aconsegueix el premi del públic en el certamen argentí

2
Es llegeix en minuts
EFE / MAR DEL PLATA

La pel·lícula Ficció, del director català Cesc Gay, s'ha endut l'Astor d'Or, màxim guardó del festival internacional de cine de Mar del Plata (Argentina), mentre que el film argentí M, de Nicolás Prividera, ha aconseguit el premi Ernesto Ché Guevara. El premi del públic l'ha obtingut la pel·lícula Ciudad en celo, coproducció hispanoargentina dirigida per l'argentí Hernán Gaffet.

La pel·lícula de Cesc Gay --que va estar a la cartellera de Barcelona fins al mes passat-- recull un tema comú a diversos films del festival: la crisi creativa d'un director de cine --interpretat pel català Eduard Fernández-- que busca la inspiració perduda i els sentiments de confusió, angoixa o soledat que pateixen els homes i dones que de 40 anys.

M aborda la ferida oberta per les desaparicions que van tenir lloc en l'última dictadura argentina (1976-1983) a partir del cas d'una dona que va ser segrestada. Aquesta experiència traumàtica per a qualsevol societat s'ha vist en diversos films del festival.

Una altra pel·lícula guardonada a la secció oficial ha estat Jardins en automne (Jardins a la tardor), coproducció de França, Itàlia i Rússia dirigida pel georgià Otra Iosseliani, que ha obtingut el Premi Especial del Jurat.

Premi compartit

L'Astor de Plata al millor director ha estat un premi compartit per a la directora italiana Marina Spada, pel seu film Come l'ombra (Com una ombra), i el coreà Hong Sang-Soo per Woman on the beach (Dona a la platja). L'Astor de Plata a la millor actriu l'ha aconseguit l'alemanya Sandra Huller pel seu treball en Madonnas, una coproducció d'Alemanya, Suïssa i Bèlgica dirigida per Maria Speth.

L'Astor de Plata al millor actor l'ha guanyat l'argentí Carlos Resta, un dels protagonistes del film La peli, dirigida pel seu compatriota Gustavo Postiglione. L'Astor de Plata al millor guió ha estat també un premi compartit, pels georgians Zaza Rusadze i Dito Tsintsadze, pel film alemany Der mann von der botschaft (L'home de l'ambaixada).

Mencions especials

Notícies relacionades

La Menció Especial ha estat per a la pel·lícula brasilera O maior amor do mundo (L'amor més gran del món) del director brasiler Carlos Diegues. En la secció de la Competència Llatinoamericana, en què s'ha alçat guanyadora M, hi ha hagut dues mencions especials: una per a O ceu de Suely (El cel de Suely), del director brasiler Karim Ainouz, i una altra per a Tierra roja, del paraguaià Ramiro Gómez.

Entre els premis no oficials hi ha els atorgats per la Federació Internacional de Premsa Cinematogràfica (FIPRESCI) que ha considerat que M és la millor pel·lícula de la Competència Llatinoamericana i la brasilera O ceu de Suely el millor film del 2006 a la regió.

Temes:

Cesc Gay