DEL 31 DE MAIG AL 2 DE JUNY

Smashing Pumpkins, Patti Smith, Wilco i Los Planetas, principals reclams del Primavera Sound

2
Es llegeix en minuts
AGÈNCIES / BARCELONA

Els renascuts Smashing Pumpkins, la mítica Patti Smith, el grup de rock Wilco i The Good, the Bad and the Queen, el nou projecte del cantant de Blur, Damon Albarn, i Los Planetas són els principals caps de cartell del festival Primavera Sound, que se celebrarà del 31 de maig al 2 de juny al recinte del Fòrum de Barcelona. Quant al panorama espanyol, s'ha de subratllar la presència de Los planetas.

A més d'aquests artistes, l'organització de l'esdeveniment ha aconseguit l'assistència de molts altres grups. Barry Adamson, Melvins, Jonathan Richman, Fennesz & Mike Patton, Buzzcocks, Bad Brains, Girls against Boys, Maximo Park, Spiritualized, Robyn Hitchcock and the Venue 3, Slint, Built to Spill, Isis, Pelican, Long blondes, The Rakes, Billy Bragg i Low, entre altres, componen un cartell amb més de 70 bandes.

El nou projecte d'Albarn

Els Smashing Pumpkins, banda que es va dissoldre el 2000 i que ara torna amb Billy Corgan i Matt Chamberlain com a únics membres de la banda original presentaran el seu àlbum de tornada després dels projectes fallits del solista d'emprendre una carrera en solitari.

Un dels reclams serà The Good, the Bad and the Queen, comandat pel cantant de Blur, Damon Albarn, un projecte que, segons el mateix cantant britànic, intenta reflectir "els mals de la societat". Destaca també la presència de la mítica cantautora Patti Smith, en la que s'anuncia com a possible última gira, i el grup Wilco, comandat per Jeff Tweedy, que tan bon sabor de boca va deixar en el seu últim pas pel festival el 2004.

L'estratègia dels organitzadors

Durant la presentació d'aquest avanç de la programació del certamen a Barcelona, els promotors del Primavera Sound han incidit que "sempre" han comptat amb uns "caps de cartell mínims", ja que, segons han assegurat, la gran aposta de l'esdeveniment resideix en "els petits grans noms".

El festival compta amb un pressupost de 3,3 milions d'euros, i ja ha venut uns 5.000 abonaments, bona part d'ells a l'estranger. Alberto Guijarro, un dels directors de l'esdeveniment, ha destacat com principals novetats d'aquesta edició un escenari programat per ATP --creadora dels festivals All Tomorrow's Parties o Nightmare Before Christmas--, i un altre de destinat a música electrònica.

Per a tots els gustos

Santi Carrillo, director de la revistaRockdelux,ha destacat que el cartell presenta "eleccions per a petits gurmets" com un dels grups més emblemàtics del hardcore, Bad Brains, el veterà Jonathan Richmann, precursors de l'estilgrungecom Melvins o Buzzcocks, o l'excomponent de Bad Seeds i autor de bandes sonores comCarretera perduda,Barry Adamson.

Notícies relacionades

La programació del Primavera Sound també comptarà amb dosis de rock extrem a càrrec d'Isis, Pelican o Comets on Fire, de folk de la mà de Brightblack Morning Light o Billy Bragg, de música electrònica, amb Nathan Fake, Luke Slater, DJ Yoda, Kid Koala i Hell, irevivalscom els protagonitzats per Spank Rock o Long Blondes. Pel que fa a la participació espanyola, l'organització ha anunciat el retorn de Los Planetas, Lisab i el grup català Standstill.

Guijarro ha assegurat que el festival ha solucionat la seva problemàtica amb Barcelona Serveis Municipals i espera firmar aviat el contracte per als anys 2009-2013.

Temes:

Wilco