CONFLICTE URBANÍSTIC A SANTS-MONTJUÏC

Els empresaris de Can Batlló denuncien traves per reubicar-se

Reclamen a l'ajuntament que tuteli el trasllat per no perdre llocs de treball

1
Es llegeix en minuts
PATRICIA CASTÁN / BARCELONA

Les 80 empreses, amb uns 600 treballadors, que sobreviuen al recinte industrial de Can Batlló, a Sants-Montjuïc, acabaran el 2006 amb la mateixa incertesa sobre el seu futur que en els últims anys. La recent aprovació del pla urbanístic que suposa el trasllat dels tallers i empreses no ha resolt el problema. Els afectats iniciaran mobilitzacions si la immobiliària Grupo Gaudir no compleix les seves promeses i l'ajuntament no tutela el procés de reubicació.

ENGANYATS

Fonts de l'Associació d'Industrials de Can Batlló afirmen que el col.lectiu que resisteix (més de 100 empreses amb més d'un miler d'empleats han marxat o han hagut de tancar les empreses al finalitzar els seus contractes) se sent "enganyat" per haver confiat "en el diàleg" per desencallar la reordenació de la zona.

Els 144.292 metres quadrats que ocupen acolliran 1.377 pisos, equipaments i zones verdes. El conflicte radica en el trasllat de les empreses a terrenys del Consorci de la Zona Franca. Les noves instal.lacions no estaran a punt fins a principis del 2008 i els mateixos empresaris les hauran de condicionar i dotar de serveis. Els afectats es queixen que els ofereixen un espai estructurat en pisos, quan ells el que necessiten --per la seva infraestructura-- és estar en plantes baixes. "No hi ha sostre per a tots", denuncien. L'empresa Gaudir, consultada per aquest diari, no s'ha pronunciat.

Els empresaris calculen que el trasllat no serà possible fins al 2009 i es queixen que la immobiliària no està donant les facilitats promeses. "Ens van dir que ens renovarien els contractes fins al moment de reubicar-nos i ara ens estan canviant les condicions contínuament", denuncien. Un portaveu destaca que molts tallers no disposen de mitjans per assumir dos trasllats en dos anys (primer el de les naus que abans s'enderroquin a altres naus del recinte, i després d'aquestes a la Zona Franca).

Notícies relacionades

Acusen l'ajuntament de "no tutelar ni supervisar" la gestió de la reubicació, tal com van pactar, cosa que posa en perill la continuïtat d'unes 60 empreses que no compten amb contracte indefinit.

Els afectats es reuniran al mes de gener amb la finalitat de decidir en assemblea quina mena de mobilització emprenen. El president del grup municipal de CiU, Xavier Trias, va reclamar ahir a l'ajuntament que s'impliqui més i garanteixi el futur de les empreses.