DANSA

La tercera edició de la quinzena de la Dansa Metropolitana programa més de 200 activitats

Sol Picó, Cesc Gelabert, La Veronal, Lia Rodrigues, Sidi Larbi i Sharon Eyal, són alguns dels noms destacats d'aquest any

foto 3608992

foto 3608992

2
Es llegeix en minuts
ACN

La tercera edició de la quinzena de la Dansa Metropolitana estarà formada per uns 80 espectacles i més de 200 activitats. Alguns noms destacats són Sidi Larbi, Sharon Eyal, Lia Rodrigues, Sol Picó, Cesc Gelabert, La Veronal, Elena Córdoba i Mercedes Peón, entre d’altres.

La inauguració tindrà lloc amb un recorregut per la Barceloneta amb la presentació de diferents espectacles, el 14 de març, i la clausura serà a la Rambla de Barcelona amb una coreografia participativa per homenatjar Alicia Alonso, el 28 de març. Aquesta edició se celebrarà del 13 al 29 de març i hi participen Barcelona, Badalona, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, l’Hospitalet de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Sant Cugat del Vallès i Viladecans.

Cesc Casadesús, membre de la comissió artística del Dansa, assenyala que tenien sempre el dubte de si la ‘quinzena’ es podia dir festival i ha assegurat que aquest any ho poden afirmar «sense complexos». La quinzena de la Dansa Metropolitana és un festival «perquè hi ha una implicació en la producció, una part de programació internacional i de companyies aquí, i la implicació de diferents espais». Casadesús també ha recalcat que aquesta edició de la ‘quinzena’ estarà marcada «pel diàleg entre generacions».

Gairebé 300 activitats i espectacles

Teatres, transports públics, centres cívics, el carrer i cines seran els espais que acolliran la tercera edició de la quinzena de la Dansa Metropolitana. En total seran 207 activitats i 80 espectacles que es mouen entre diferents disciplines i que tracten temes com l’amor, el compromís social i el feminisme. Una de les novetats d’aquest any és la incorporació del Teatre Lliure entre els equipaments que acolliran espectacles en aquesta edició.

Quant a les coproduccions en aquesta edició, s’ha programat ‘Which’, d’Adoctrinades, que es podrà veure al’Antic Teatre; ‘El salto’ de la Compañía Jesús Carmona, al Teatre Atrium Viladecans; ‘Am I Bruce’, de Junyi Sun i Kernel Dance Theatre al Teatre Sagarra; ‘Around the world’, de Brodas Bros al Teatre Joventut; ‘Malditas plumas de Sol Picó, el TNC; ‘Marúnica’ de la Cia. Roberto G. Alonso a l’Atrium Viladecans i el Teatre Joventut; ‘Coma’ d’IN-motus Co al Centre Cívic Can Clariana Cultural de Barcelona, i ‘Eufòria’ de Sacude, que es podrà veure als vuit municipis del Dansa Metropolitana.

Diversos estils

Una de les particularitats és la diversitat d’estils amb peces de dansa contemporània, la fusió de dansa i música en directe, espectacles d'arrel, de flamenc o dansa més urbana. Un exemple d’això serà el muntatge ‘Soliloquis’ que tindrà lloc al MACBA i reunirà les mirades de l’especialista en dansa basca i fundador de la companyia Kukai Dantza, Jon Maya; el ballarí i coreògraf català Cesc Gelabert i el coreògraf i ballarí de flamenc, Andrés Marín.

Notícies relacionades

En aquesta línia, Casadesús ha afirmat que treballen perquè «no hi hagi fronteres entre les ciutats i les disciplines». Així mateix, també ha manifestat que existeix la voluntat clara de repetir el festival del pròxim any.

Més notícies de Viladecans, EspluguesCornellàl’HospitaletBadalona Santa Coloma en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA