LES CAVALCADES DE L'ÀREA METROPOLITANA

Consulta els recorreguts de les cavalcades dels Reis Mags en l'àrea metropolitana de BCN aquest 2020

El dia 5 de gener les carrosses passaran pels carrers de l'Hospitalet, Badalona, Santa Coloma, Mataró, Cornellà, Rubí, Viladecans, Sabadell, Terrassa i Esplugues

rjulve41483282 barcelona 05 01 2018   barcelona  cabalgata   llegada de los190103115706

rjulve41483282 barcelona 05 01 2018 barcelona cabalgata llegada de los190103115706 / JOAN PUIG

10
Es llegeix en minuts
Àlex Rebollo/Anna Rocasalva

Les localitats de l’àrea metropolitana de Barcelona també donaran aquest diumenge 5 de gener la benvinguda als Reis Mags d’Orient. Aquests són els recorreguts de les cavalcades de l’Hospitalet de Llobregat, Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Mataró, Sabadell, Terrassa, Viladecans, Esplugues, Cornellà i Rubí.

Cornellà de Llobregat

A partir de les 18 h, tindrà lloc l’espectacle inaugural al parc del Canal de la Infanta. Cap a les 18:45 h, la cavalcada arrencarà pel carrer Maria Aurèlia Capmany (inici de la cavalcada), carrer de Mercè Rodoreda, carretera de Sant Joan Despí (direcció Quatre Camins), carrer de Rubió i Ors (Quatre Camins), carrer de Rubió i Ors (biblioteca Marta Mata), carretera de l’Hospitalet (direcció Hospitalet fins a l’avinguda Pablo Picasso), carretera de l’Hospitalet (direcció Centre fins a l’avinguda del Parc de Can Mercader), avinguda del parc de Can Mercader, carrer de Pau Riera, avinguda de Salvador Allende (direcció viaducte Renfe).

Cap a les 20:15 h està prevista l’arribada de la cavalcada a l’Ajuntament de Cornellà. Una vegada allà, es procedirà a l’accés al balcó i als parlaments dels Reis (plaça de l’Església), carretera d’Esplugues (direcció viaducte Renfe), avinguda del Parc, plaça de Catalunya, avinguda de Sant Ildefons (plaça d’Europa), avinguda de la República Argentina (mercat de Sant Ildefons), carrer de Mossèn Andreu (cinema Pisa), carrer dels Catalans i carretera d’Esplugues (davant el barri del Pedró). La cavalcada acabarà les 22:10 h a ‘La Rua’ (carrer d’Ignasi Iglesias).

Viladecans

A partir de les 18:15 h Viladecans estarà preparada per rebre els Reis Mags d’Orient. A l’espera de l’arribada de Ses Majestats, els assistents podran aprofitar per veure una projecció artística amb làser i un vídeo amb nens i nenes de la ciutat que explicaran què són per a ells aquests tres personatges tan màgics i com viuen aquesta nit amb les seves famílies.

L’hora prevista d’arribada dels Reis Mags és a les 18:45 h i el Sereno Isidro i l’alcalde Carles Ruiz són els encarregats d’entregar-los la clau que obre totes les portes de la ciutat. Després d’un espectacle de focs artificials, els Reis pujaran a les seves noves carrosses per recórrer els carrers de la ciutat i tornar a l’Atrium.

A les 19 h començarà la cavalcada, que arrencarà des de l’Atrium Viladecans i pujarà per l’avinguda Josep Tarradelles fins a la calla d’Àngel Arañó, seguirà per la rambla Modolell, la plaça de la Vila, el carrer Jaume Abril i, cap a les 20:00 h, tornarà a l’Atrium Viladecans, completant així un circuit circular. Una vegada finalitzi aquesta tornada, els Reis Mags recolliran personalment les cartes dels nens i nenes.

Itinerari de la cavalcada dels Reis Mags a Viladecans aquest 2020. / Ajuntament de Viladecans

Esplugues de Llobregat

Esplugues donarà la benvinguda (18.00 h) als Reis d’Orient aquest 5 de gener a la plaça Catalunya, des d’on arrencarà la cavalcada a les 18.30 h.

Una vegada comenci el recorregut de la cavalcada dels Reis per Esplugues, de la plaça Catalunya, la comitiva passarà per l’avinguda Cornellà, l’avinguda Isidre Martí, el carrer Nou, Laureà Miró, seguirà pel Pont d’Esplugues, el carrer Josep Anselm Clavé, el carrer de La Pau, Lleialtat, seguirà per Maria Aurèlia Capmany, Jocs Florals, Molí, Cedres, Serra del Cadí i arribarà a la Rambla Verge de la Mercè, on la cavalcada s’acabarà cap a les 20.30 h.

Itinerari de la cavalcada dels Reis Mags a Esplugues aquest 2020. / ajuntament d’esplugues

Sabadell

La rebuda als Reis serà a les 17.30 h, però a les 17 h ja començarà l’espera amb l’actuació del col·lectiu El Galliner. La cavalcada començarà les 6 de la tarda i partirà des del carrer de Les Palmeres.

Des d’allà, transcorrerà de nord a sud per l’avinguda de Matadepera, l’avinguda de la Concòrdia, el carrer de Francesc Layret, passarà per la carretera de Prats de Lluçanès, la plaça de la Creu Alta (19.15 h), l’avinguda de l’Onze de Setembre, seguirà per la via de Massagué, el passeig de Manresa, el passeig de la Plaça Major, la plaça del Dr. Robert (19.50 h), la Rambla, l’avinguda de Barberà (20.20 h), la carretera de Barcelona i arribarà al seu final a la plaça de la Nova Creu cap a les 21.00 h.

Itinerari de la cavalcada dels Reis Mags a Sabadell aquest 2020. / AJUNTAMENT DE SABADELL

Terrassa

Abans que comenci la cavalcada, tindrà lloc la Festa de Benvinguda als Reis. A les 16 h, a la Zona Esportiva Municipal de Can Jofresa (C/ Badalona, 4), els assistents podran celebrar l’arribada del patge Xiu-Xiu, que recollirà les cartes de nens i nenes abans que arribin els Reis Mags. També a aquella hora hi haurà una actuació a càrrec de Miqui Giménez. A les 16.45 h està prevista l’arribada dels Reis en helicòpter.

La cavalcada sortirà a les 18 h des de la plaça del Doctor Cadevall. Una vegada arrencada passarà pel carrer del Forn, el carrer de la Unió, el carrer d’Iscle Soler, la Rambla d’Egara, el passeig del 22 de Juliol, el carrer del Nord, el carrer de la Societat, la plaça de la Creu Gran, seguirà pel carrer de la de la Creu Gran, el carrer de Sant Antoni, la plaça del Doctor Robert, avançarà pel carrer del Comte d’Egara, el carrer de la Font Vella i arribarà fins al Raval de Montserrat, on tindrà lloc la recepció.

Itinerari de la cavalcada dels Reis Mags a Terrassa aquest 2020. / ajuntament de terrassa

L’Ajuntament de Terrassa disposarà d’un espai reservat per a persones amb mobilitat reduïda al passeig del 22 de Juliol, a l’altura de la gasolinera, poc abans de la rotonda de la carretera de Rellinars. També hi haurà una intèrpret de llengua de signes durant els discursos a la recepció al Raval de Montserrat. A més, aquest 2020, el consistori egarenc ha estrenat UBIME, una aplicació per al telèfon mòbil per poder consultar tots els actes que es realitzaran durant les festes a la ciutat.

Badalona

A Badalona els Reis Mags arriben a la ciutat per mar, que aquest any és la temàtica i el motiu de la Cavalcada; una oda al Mediterrani i als valors que provenen dels països que se situen a la vora d’aquest mar.

Formaran part de la Cavalcada les comparses dels Fanalets, de l’Estrella, dels Carters, els Xumets, els Reis i el seu seguici complet, la comparsa d’Anar a Dormir, la Carbonera i al final de tota la comitiva s’ubicaran les Carrosses dolces que, com ja és costum, seran les encarregades de fer caure una gran pluja de caramels per a tothom.

Recorregut dels Reis Mags a Badalona. / Ajuntament de badalona

La Cavalcada començarà a les 18 hores a l’avinguda de Pius XII, a la cantonada amb carrer de Ramiro de Maeztu al barri de Llefià. Després, la marxa prossegueix per les següents ubicacions: Marquès de Sant Mori (18.15 h), Juan Valera (18.45 h), Alfons XIII (19 h), Francesc Macià (19:15 h), Cruz (19.30 h), Francesc Layret (plaça de la Vila 19.45 h), Prim (20 h) i final del carrer de Prim (20:15 h).

Santa Coloma de Gramenet

Diumenge, dia 5, arribarà el moment més esperat del Nadal per als nens de Santa Coloma: al matí hi haurà un gran espectacle amb música i xocolatada, a la plaça de la Vila (des de les 12 h). Així mateix, de 15.30 a 16 hores, els nens i nenes podran acostar-se a les pistes d’atletisme Antoni Amorós per entregar la seva carta. 

L’arribada dels Reis està prevista a les 16 hores i la sortida de la cavalcada, a les 17.30 hores, des de l’avinguda Puig Castellar (edificis Cúbics).

Recorregut de la Cavalcada dels Reis Mags a Santa Coloma. / anna rocasalva

El recorregut serà el següent: carrer Aragó, Balears, Santiago Rusiñol, Anselm de Riu, avinguda Francesc Macià, avinguda Santa Coloma, avinguda dels Banús, carrer Irlanda, rambla del Fons, carrer Mozart, Wagner, Mossèn Jacint Verdaguer, Sant Just, avinguda Generalitat i plaça de la Vila. Com cada any, els caramels seran sense gluten.

Mataró

Amb l’arribada de Ses Majestats de 2020, neix un nou personatge a Mataró, el Tempus, el Controlador de Temps, que participarà tant en l’arribada dels Missatgers, com la Nit de Reis, la més esperada de l’any per a nens i adults.

El gran canvi d’aquest any és que Ses Majestats arribaran al Port de Mataró el matí del dia 5 de gener, a bord del llaüt centenari Sant Ramon. L’activitat començarà a les 11 hores amb els Missatgers Reals –que van arribar a la ciutat la tarda del 2 de gener– acabant de recollir les últimes cartes. Al voltant de les 12 h arribaran els Reis d’Orient i serà el moment perquè els petits de casa puguin ser a prop d’ells.

Recorregut dels Reis Mags a Mataró. / Ajuntament de mataró

Tempus descobrirà el secret de la màgia dels Reis: ¿com és que tenen temps de repartir regals per totes les cases en només una nit? Perquè Tempus controla el temps, allarga els minuts i para les hores amb la Carrossa dels Rellotgers Reals, la nova adquisició local. Aquest any també s’estrenaran nous elements i personatges i el vestuari de part de la comitiva.

A les 17.30 hores començarà la Cavalcada que canvia lleugerament el recorregut. En lloc de sortir des de la plaça de Puerto Rico, com era tradició, ho farà des de la pròxima plaça d’Alfred Opisso i continuarà per la ronda d’Alfons X ‘el Savi’, la plaça d’Espanya, el Camí de la Geganta, la plaça de Granollers, la ronda O’Donnell, la plaça Serra i Xifra, el Camí del Mig, el carrer Miquel Biada, la ronda Francesc Macià, el Camí Ral, la Rambla, la plaça de Santa Anna i la Riera fins a l’Ajuntament.

Aquest any no es realitzarà la baixada dels Reis cap a la plaça de Santa Anna per explicar el conte com s’havia fet en les últimes ocasions.

Es repartiran 1.680 quilograms de caramels sense gluten, per tant, aptes per a celíacs, al llarg de la desfilada i les carrosses pròpies de Ses Majestats entregaran caramels també sense sucre aptes per a diabètics.

Rubí

La tarda del 5 de gener, els Reis Mags d’Orient arribaran a Rubí envoltats de màgia. A partir de les 16.30 hores, el Carter Real s’instal·larà a l’Escardívol i recollirà les últimes cartes. Està previst que Ses Majestats arribin cap a les 18 hores guiats pel Mag Rubisenc i amb la col·laboració indispensable de tots els nens rubinencs.

Una vegada Melcior, Gaspar i Baltasar hagin rebut les claus de la ciutat, aproximadament a les 18.30 hores, s’iniciarà la cavalcada. Aquest any hi haurà un petit canvi d’itinerari entre l’avinguda de Barcelona i el carrer Verge de Fàtima amb l’objectiu d’equilibrar l’afluència de públic i millorar la visualització de la cavalcada d’inici a final. El recorregut finalitzarà a la plaça Doctor Guardiet al voltant de les 21 hores, on els Reis faran la tradicional adoració al nen Jesús.

Recorregut dels Reis Mags a Rubí. / Ajuntament de rubí

Durant tot l’itinerari, els Reis Mags repartiran quatre tones de caramels lliures de gluten i al·lergògens. Per motius de seguretat, els caramels es repartiran únicament des de la primera i l’última de les carrosses, i a partir de la plaça Catalunya.

l’Hospitalet de Llobregat

Finalment, a l’Hospitalet la Cavalcada sortirà a les 17 hores de la plaça de Francesc Macià, a Santa Eulàlia. Aquest any les Seves Majestats volen que la desfilada sigui una oda a les manualitats, a les coses que es poden fer amb les mans en un món dominat per la tecnologia.

El festeig sortirà a les 17.30 hores de la plaça de l’Escorça i recorrerà els carrers de Santa Eulàlia, d’Enric Prat de la Riba i Major, per arribar a les 19.30 hores a la plaça de l’Ajuntament, on l’alcaldessa, Núria Marín, rebrà els Reis i els entregarà la clau que obre les portes de totes les llars de la ciutat.

Les carrosses de Melcior, Gaspar i Baltasar estan relacionades amb les manualitats i conviden els nens a dibuixar, construir i pintar. Els ajudants de Ses Majestats pintaran arbres gegants, construiran ciutats increïbles i ens ensenyaran un mar ple de colors.

Com és tradició, la carrossa de l’Estrella obrirà la comitiva, acompanyada d’una orquestra integrada per alumnes de l’Escola de Música-Centre de les Arts.

Recorregut dels Reis Mags a l’Hospitalet. / Ajuntament de l’hospitalet

Durant el recorregut, oficines de correus ambulants recolliran les cartes dels nens que han esperat fins a l’últim moment per fer les seves peticions als Reis. Aquests carters reals aniran acompanyats per la comparsa dels xumets. Plàudite Teatre i Somnis participaran en la Cavalcada amb espectacles relacionats amb tot el que passa a dalt de les carrosses.

Notícies relacionades

Tancaran la desfilada les Carrosses dolces, des d’on els patges reals faran caure una pluja de caramels de fins a 5.000 quilos. La Carbonera, a càrrec de Tro, s’encarregarà de portar el carbó als nens i les nenes que no s’han portat bé aquest any.

Més notícies de CornellàEspluguesViladecansSabadellTerrassaRubíMataróBadalonaSanta Colomal’Hospitalet