TRIBUNA

En benefici de tots

1
Es llegeix en minuts
Jordi Portabella
Jordi Portabella

President del grup d'ERC+Dcat+Rcat a l'Ajuntament de Barcelona

ver +

La política de solidaritat duta a terme a l'AMB neix del convenciment que, tant les societats del sud com la nostra, tenim agendes compartides basades en el fet que fenòmens com la desigualtat, l'exclusió i la vulnerabilitat dels col·lectius més desafavorits són desequilibris provocats per una globalització econòmica desgovernada que ens afecten a tots. En aquest context l'AMB ha mantingut el compromís amb la solidaritat internacional i el benestar dels més desatesos en un període de crisi, tant econòmica com de valors.

Durant aquests 4 anys hem treballat per a un model de cooperació català, municipalista, concertat i metropolità. Per això  hem prioritzat coordinar i complementar les accions de l'AMB amb el conjunt d'actors catalans, especialment en l'àmbit municipal, oferint-nos com a agent facilitador o impulsor.

El Pla Director que hem impulsat des del Consell de Cooperació de l'AMB ha estat el resultat d'un ampli consens, amb un esforç de concentració i definició de prioritats al voltant dels àmbits on l'AMB té atributs que ens fan únics respecte a altres actors. La col·laboració de tots ha fet possible que els nostres projectes estiguessin orientats a les necessitats dels nostres socis del sud i alhora ben ancorats en les nostres capacitats.

Els resultats han estat bons

per a tots. La cooperació genera

Notícies relacionades

la possibilitat de millorar la qualitat de vida de ciutadans de l'AMB com és el cas de la creació

d'una cooperativa de recol·lectors o la incorporació de coneixement dels tècnics que hi han participat.