Xavi segella la renovació amb el Barça fins al 2025

Jordi Cotrina

4
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Xavi Hernández seguirà al Barça fins al 2025. Està pactat en el contracte que el compromís entre el club i l’entrenador s’ampliï automàticament fins al 2026 amb una clàusula. La renovació del tècnic inclou la de tot el seu staff. L’acte de la firma serà molt probablement aquest divendres amb Joan Laporta, si bé tot està tancat des de fa uns dies.

Les converses van girar més sobre els anys que sobre els milions i el conveni va quedar a mig camí entre la voluntat del president i el desig de l’entrenador. Laporta volia el compromís de Xavi fins al 2026 coincidint amb el final del seu mandat; l’entrenador, en canvi, tenia cert vertigen davant la perspectiva d’aquests tres anys a l’entendre que aquesta durada és una eternitat en un club tan volcànic com el Barça.

Tot i que hi hagi més proves que percepcions que l’entitat es troba en una fase d’estabilitat, res és el que sembla a can Barça. Xavi ho sap i preferia un compromís més curt i de fàcil resolució partint de la base que les renovacions sempre són més agradables de negociar. I potser més cares.

Xavi i el seu germà Òscar Hernández, que exerceix de segon entrenador, durant el Barça-Anvers de la Champions. /

Jordi Cotrina

Un títol, un any més

La vara de mesurar la feina de Xavi seran els títols que aconsegueixi. Res nou i gens diferent, per més que sigui un entrenador de la casa que gaudeix de carisma entre l’afició, pel seu dilatat i brillant passat i pel repunt que ha experimentat l’equip. El va agafar novè de la taula, el va fer campió l’any passat i ara és el segon de la classificació, a dos punts del líder. Al títol de Lliga s’afegeix en l’historial la Supercopa d’Espanya que, el gener passat, va insinuar el destronament del Madrid. Després del repàs futbolístic a la gespa saudita, va venir la pallissa en la Lliga amb un avantatge que va arribar als 15 punts de diferència.

L’ampliació del 2025 al 2026 s’executarà si el Barça guanya la Lliga o la Champions a partir d’aquest moment. La conquesta d’un dels dos grans títols de la temporada s’entén com la ratificació de l’èxit abans que es coneguin les circumstàncies que es puguin presentar en un determinat moment del futur. De moment, hi ha satisfacció general pels resultats i el nivell de joc, un concepte tan subjectiu com rellevant en l’estat d’opinió del culer.

Si aquesta temporada se saldés sense títols, Xavi i el seu staff disposaran d’una segona oportunitat després d’aquesta ampliació contractual fins al 2025, però ni el club ni l’entrenador tindrien la llosa d’un any més si l’ambient es tornés tens.

Xavi agraeix els càntics amb el seu nom mentre els blaugranes celebren el títol de campió de Lliga amb el públic. /

JORDI COTRINA

Feliç com entrenador

Ara és una bassa d’oli, amb la distensió que brinda la condició de campió i la imatge de l’equip. Dues golejades seguides per 5-0, amb cinc triomfs i un empat en sis partits, han apujat l’ànim barcelonista per sobre de l’optimisme, fins al punt que Laporta veu encarrilada la recuperació econòmica a partir dels èxits esportius.

«No seré mai un problema per al club», ha repetit Xavi, que sempre anteposa l’interès del Barça al seu. Culer de bressol, ha vist i viscut les vicissituds barcelonistes de les últimes quatre dècades que han afectat presidents, entrenadors i jugadors.

«Faig el que vull, soc on vull ser: al Barça d’entrenador, és el que més feliç em fa», va dir al juny. Xavi no ha canviat d’opinió, malgrat disposar de la menor inversió dels 32 equips de la Champions (3,4 milions invertits en Oriol Romeu); és a dir, l’equip d’Europa que menys ha gastat i el segon que menys de la Lliga després de l’Athletic (0 euros).

Xavi mantejat pels jugadors blaugrana al finalitzar el partit de lliga entre el Barça i la Reial Societat. Fotografia de Jordi Cotrina /

JORDI COTRINA

Renovació guanyada

Notícies relacionades

A més de ser on vol ser, ha pogut modelar la plantilla al seu aire. Només queden 8 jugadors dels gairebé 30 que va saludar el 9 de novembre del 2021, el primer dia que va entrar al vestidor de Sant Joan Despí.

«Xavi s’ha guanyat la renovació. No perquè sigui Xavi Hernández ni perquè sigui un dels millors jugadors de la història del Barça, sinó que se l’ha guanyat per la seva feina com entrenador», va anticipar Deco la setmana passada.