Xavi assegura que Eric, Ansu i Abde li van demanar anar-se’n del Barça

Javi Ferrandiz

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

No són les aspiracions esportives la prioritat del Barça, sinó la situació econòmica del club, que ho condiciona tot. El club blaugrana només s’ha gastat 3,4 milions pel fitxatge d’Oriol Romeu, tot i que ha incorporat quatre jugadors més (João Cancelo, João Félix, Iñigo Martínez i Ilkay Gündogan) i disfruta de dos regals com són Lamine Yamal i Fermín López les prestacions dels quals han superat les expectatives.

Aquestes restriccions també han influït perquè la plantilla perdés tres futbolistes l’últim dia: Eric Garcia, Abde Ez i Ansu Fati. Xavi assegura que desitjava la continuïtat dels tres, però que les necessitats econòmiques i la voluntat dels futbolistes van confluir en què es veiés obligat a renunciar-hi.

«Ansu, Eric i Abde han vingut personalment a dir-me que volien marxar», ha assegurat Xavi, donant a entendre que João Félix ha sigut incorporat pel desig d’Ansu i Abde de reorientar la seva carrera en altres equips on poguessin gaudir de més minuts. «Els que han sortit és perquè han volgut anar-se’n», el que va obligar el club a «moure’s ràpidament» per trobar substituts.

No és el cas de João Cancelo, fitxatge perseguit des de gener per cobrir el flanc del lateral dret i altres posicions. Tan versàtil com el defensa és João Félix, a qui Xavi veu capaç de desenvolupar-se en qualsevol lloc de la davantera i fins i tot en posicions més retardades i la contractació del qual s’ha consumat en les últimes hores.

«Si tindrem millor equip o no que l’any passat es veurà a final de temporada, quan es posin les notes. Això va de demostrar-ho al camp», va comentar Xavi, apel·lant a la vara de mesurar dels títols. Una reflexió semblant a la que feia sobre el benèvol sorteig de la Champions. El Barça està en un grup assequible amb el Porto, el Shakhtar Donetz i el Royal Antwerp. «L’objectiu des del primer dia és acabar líder la fase de grups», admetia.

«Si tindrem millor equip o no que l’any passat es veurà a final de temporada, quan es posin les notes. Això va de demostrar-ho al camp»,

Xavi Hernández.

Entrenador del Barça

Raons per sortir

Però el tancament del mercat tan agitat del Barça concitava la màxima atenció. D’Osasuna només es va parlar una vegada, i per la pregunta de Barça Studios. Predominava l’interès per conèixer l’opinió de Xavi ara que ja podia expressar-se sobre fitxatges i traspassos reals i no suposicions.

Notícies relacionades

El tècnic va detallar sobre els tres jugadors que havien pres «la decisió personal» de marxar del Barça. Xavi va relatar que Eric li havia dit que «necessitava canviar d’aires» i que ell va mirar de convèncer-lo perquè es quedés, però que les necessitats econòmiques del club van acabar empenyent-lo cap a Girona. Ansu, el «patrimoni de club», ha sigut cedit al Brighton perquè tingui els minuts que no té al Barça. «L’objectiu és que torni a triomfar al Barça». Abde «ha insistit molt en què volia anar-se’n», va revelar l’entrenador, que no va trobar que el preu demanat al Betis (7,5 milions) fos un regal.

«Hi ha una opció de recompra. No hem perdut ningú», era la positiva reflexió de l’entrenador.