Xavi: «És mentida que no tingui bona relació amb Deco. És una persona molt capaç»

Efe / Alejandro García

4
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

No està sent un estiu tranquil per a Xavi, a qui la conquesta de la Lliga no li ha proporcionat la calma institucional que esperava. Res tranquil resulta per al tècnic que ha arrencat la temporada oficialment en el seu últim any de contracte. Acaba el 30 de juny del 2024 i, de moment, no ha renovat perquè el club, com va deixar dit Laporta, té abans altres prioritats.

Ha començat la Lliga amb un empat a Getafe (0-0), fet que ha generat queixes raonades sobre el que va passar en l’estrena. I va ser expulsat en el debut, de manera que estarà dos partits lluny de la banqueta. «No me’n penedeixo, ja se m’ha passat l’enuig i estic centrat en el que puc controlar. M’he de controlar una mica més i dominar els partits des de l’àrea tècnica», ha dit.

«Sintonia amb Deco»

Perd per lesió muscular Araujo, un dels seus pilars en l’equip, tant en el tàctic com en l’emocional, per a un mes («és un jugador molt important per a nosaltres», va precisar), i tot en la mateixa setmana en què el club oficialitza la nova estructura esportiva, amb l’arribada de Deco –va compartir amb Xavi només dos anys al Camp Nou– com a màxim responsable i obrint-li, immediatament, la porta de sortida a Mateu Alemany.

«No s’entén el Barça d’avui dia sense Mateu Alemany i Jordi Cruyff. Han fet un treball extraordinari»

Xavi

Tècnic del Barça

«S’ha dit que no tinc bona relació amb Deco, però és mentida. El treball que ha fet el Mateu és extraordinari, no s’entén el Barça d’avui dia sense ell i sense Jordi Cruyff», ha argumentat Xavi, que ha recordat, en tot moment, que «estic molt a gust amb Deco, és un debat conclòs. Es diu que no tinc bona relació amb Deco, estic molt a gust. Tinc una relació extraordinària, tinc sintonia, és una persona molt capaç, amb lideratge, que domina el mercat. M’agrada Deco, com m’agradaven el Mateu i el Jordi. Són canvis que ha decidit el club», ha recordat l’entrenador blaugrana. 

«L’Ansu és patrimoni del club»

La plantilla, a més, ha perdut qualitat diferencial, sobretot en atac, amb el traspàs de Dembélé al PSG. A més, a Raphinha el van expulsar a Getafe i també estarà dos partits sancionat. Continua estant incompleta –falta un lateral dret, un interior creatiu, esfumada l’opció, que era gairebé irreal, de treure Bernardo Silva del City, i, potser, fins i tot un nou suplent a l’espera que aterri el jove Vitor Roque–, amb jugadors descartats (Dest i Lenglet), als quals no es troba acomodament.

Pendent que «el patrimoni» Ansu Fati, com el mateix entrenador el va qualificar, sàpiga si és venut. O es queda. «L’Ansu és un jove amb molt talent i gran futur», va proclamar també Carlo Ancelotti, el tècnic del Madrid, abans de jugar aquest dissabte a Almeria.

Quan a Xavi li han preguntat si veia Ansu al Madrid, ha respost amb contundència: «¿Això és una broma, no? Ja vaig ser molt clar l’altre dia. L’Ansu és patrimoni del club, de present i de futur», ha recalcat el tècnic blaugrana.

Tercer cap en menys de dos anys

El soroll no cessa en el Barça. La inestabilitat, tampoc. Xavi no fa ni dos anys que està establert a la banqueta i ja ha vist desfilar tres responsables de l’àrea esportiva. De l’Alemany-Jordi Cruyff amb el qual va començar no queda ni rastre, obligat ara l’entrenador a trobar noves químiques de treball amb Deco, el nou cap.

Cap i amb poder absolut com ha volgut deixar clar Laporta. Un contracte de tres anys ho avala, a més del missatge traslladat pel mateix Barça quan va anunciar el seu fitxatge, a 15 dies de tancar-se el mercat, després que les tensions afloressin en aquesta cohabitació amb Alemany. «Deco serà l’encarregat de marcar la filosofia esportiva del FC Barcelona i confeccionar la plantilla junt amb l’entrenador i el cos tècnic i es convertirà en el màxim responsable de la secció de futbol».

«Fa dies que sé el de Mateu. És una decisió presa pel club. Hem estat treballant molt bé. No vull dir que parli malament de l’arribada de Deco»

Xavi

Tècnic del Barça

Notícies relacionades

Amb Alemany i Jordi Cruyff no hi havia tant aquesta relació jeràrquica. Amb Deco, ara, sí. Ell mana més que l’entrenador. I el club ho ha volgut fer ben visible. «Fa dies que sé el de Mateu. És una decisió presa pel club. Hem estat treballant molt bé. No vull dir que parli malament de l’arribada de Deco», ha recalcat Xavi, que no ha volgut ser massa explícit quan li han preguntat sobre la seva continuïtat en el club. «¿La meva renovació? Doncs de 0 a 10 està de 10!», ha sentenciat.

«Hi ha mercat fins al 31 d’agost. Veurem què passa. Tenim una situació complicada per una etapa anterior, aquest és l’escenari per desgràcia», ha dit Xavi, limitat i lligat de mans pel «fair play» que el condiciona en tots els seus moviments. A ell. A Deco. I al Barça.