DURARÀ UN ANY

El Barça presenta un aval de 6,67 milions com a «garantia» del pla de viabilitat

La dura realitat del Barça: 1.350 milions de deute i un aval de 6 milions

Jordi Llauradó dimiteix com a directiu del Barça

Laporta fa una visita d’obres a l’enderrocat Camp Nou

El Barça presenta un aval de 6,67 milions com a «garantia» del pla de viabilitat

FCBARCELONA

1
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Després de la visita d’obres al Camp Nou, la directiva del Barça es va reunir per tancar l’exercici econòmic, que acaba aquest 30 de juny. Però encara no s’han facilitat les xifres d’aquest curs, tot i que el club sí que ha oficialitzat «la presentació d’un aval de 6,67 milions d’euros a LaLiga com a garantia del pla de viabilitat aprovat el 6 de juny».

Ja la passada temporada, tant el president Joan Laporta com el tresorer Ferran Olivé van presentar un aval. En aquest cas era a títol personal i per un import d’11 milions. L’objectiu era garantir la inscripció de Jules Kounde en LaLiga, cosa que es va aconseguir a temps després d’uns dies d’incertesa.

Aquest aval, no obstant, pertany a tota la junta i la seva durada, com ha assenyalat el Barça, «és d’un any», per la qual cosa no es pot executar abans, com sí que va passar amb el de Laporta i Olivé. «No es podrà alliberar fins a l’últim dia de la temporada 2023-24», ha indicat el club en el comunicat amb què ha informat dels acords de la junta.

Admesa la dimissió de Jordi Llauradó

Notícies relacionades

Després d’aquesta cita, l’última d’aquesta temporada, no hi ha hagut tampoc compareixença d’Elena Fort, la vicepresidenta institucional, que també exerceix de portaveu. En aquesta cita, la directiva «ha acceptat la dimissió de Jordi Llauradó», que en principi era l’encarregat del projecte Espai Barça. Però a l’estar disconforme amb algunes de les decisions estratègiques preses pel club ha decidit renunciar al càrrec després de ser relegat a tasques de la Fundació.

Llauradó ha acudit a l’inici de la reunió per acomiadar-se, segons el Barça, en una trobada «emotiva» en què també s’ha celebrat la conquesta dels sis títols de lliga de les sis seccions professionals: futbol, futbol femení, bàsquet, handbol, hoquei patins i futbol sala.