REUNIÓ DEL SENAT DEL BARÇA

Laporta precisa en 1.472 milions d’euros el cost de l’Espai Barça

Laporta precisa en 1.472 milions d’euros el cost de l’Espai Barça

Javi Ferrándiz

1
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

A l’espera d’una futura correcció o reajustament, el cost de l’Espai Barça es xifra en 1.472 milions. I l’Espai Barça comprèn, des de la prehistòria del 2014, quan va ser presentat, a aquest dimecres, en la reunió del Senat del Barça, l’ens orgànic que reuneix els mil socis més antics de l’entitat, la remodelació del Camp Nou, el Palau Blaugrana i el Campus Barça. O sigui, tot.

Així ho ha explicat Joan Laporta als més vells del lloc, escrit amb tota l’admiració del món. Els 102 socis que van escoltar el parlament del president es van elevar a 112 persones quan es va entrar en matèria després dels 25 minuts d’entradeta del màxim dirigent blaugrana, tan precís en el cost com gandul en la durada de les obres.

No va acotar el primer punt i a part de les obres en el 29 de novembre del 2024, data del 125è aniversari de la fundació del club i promesa verbal vigent de la tornada de l’equip i la meitat de l’aforament a l’ara trepat Camp Nou.

«Ens n’hem d’anar a Montjuïc una temporada i mitja», va dir. Una temporada i mitja convida a pensar que es preveu un cert retard d’un projecte que va passar de la carpeta de Sandro Rosell a la de Josep Maria Bartomeu i es comença a executar set anys més tard del referèndum. La junta va presumir que es cobrarà un milió d’euros per cada dia de retard en què incorri Limak Construction

«Hem d’estar orgullosos del llegat que deixarem als nostres fills i als nostres nets», va emfatitzar Laporta, alguns dels quals l’escoltaven a l’Auditori perquè acompanyaven els grans.

Notícies relacionades

Gràcies «a la feina d’aquesta junta», va apuntar Laporta, «i a la fidelitat de vostès», per seguir al costat del Barça pagant les quotes i els abonaments. Malgrat «totes les adversitats que trobem i continuarem trobant», això no és obstacle perquè «20 inversors de tot el món», una altra concreció, es facin càrrec dels 1.472 milions que costarà, al principi, l’Espai Barça. Amb el Camp Nou i el Palau i el Campus. «Sense que ens costin diners als socis, sense que es posi en risc la gestió esportiva i sense que s’hipotequi el patrimoni del club», va remarcar Laporta.  

«Gràcies a vostès el Barça té aquesta força que atrau»