FRANQUÍCIA AMB 5 ANYS DE VIDA

La futura llar de Messi: ¿què és l’Inter de Miami?

La futura llar de Messi: ¿què és l’Inter de Miami?

@InterMiamiCF

2
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Serà el tercer club professional en la carrera de Leo Messi. El Barça, el París SG i ara l’Inter de Miami. Espanya, França i els Estats Units. Leo ha triat acabar la seva carrera esportiva a la Major League Soccer (MLS), com van fer al seu dia estrelles del rang de Pelé, Cruyff o Beckenbauer.

1. ¿Quan es va fundar?

 El 29 de gener del 2018 va quedar registrat com el dia que va néixer l’Inter de Miami. Llavors era el club número 25 de la MLS (Major League Soccer). «Avui és un dia per estar orgullosos, per a Miami i per a la nostra família», va proclamar feliç Jorge Mas, propietari i gerent de la nova franquícia, anunciant que el seu club tindrà «una visió global, però els nostres fanàtics al sud de la Florida sempre seran la nostra primera prioritat, reflectint el millor de la nostra comunitat».

2. ¿Qui són els propietaris? 

Jorge Mas és un empresari americà, nascut a Miami, d’origen cubà, del sector de la construcció i l’enginyeria. Té el 90% de les accions de l’Inter de Miami després de crear-lo amb Marcelo Claure, tot i que aquest va abandonar la franquícia. I ara és un dels propietaris del Girona amb Pere Guardiola i el City Football Group. Beckham és la cara famosa associada a l’Inter perquè en té el 10%. A més, des de fa un any Jorge Mas Santos és el nou amo del Reial Saragossa, que milita en la Segona Divisió.

3. ¿Quan va debutar? 

El juliol del 2019, el club va anunciar els seus dos primers fitxatges. Eren dos joves argentins. Tots dos tenien 19 anys. Eren Matías Pellegrini, que venia de l’Estudiantes de La Plata, i Julián Carranza, procedent del Banfield. L’Inter de Miami va debutar oficialment l’1 de març a Califòrnia amb una derrota (1-0) contra Los Angeles FC.

4. ¿Quin va ser el seu primer gran fitxatge?

Gonzalo Higuaín, l’exdavanter del Madrid, entre altres equips, va ser l’estrella que va encapçalar els primers passos de l’Inter de Miami. Va arribar el setembre del 2020 i va abandonar la franquícia el gener d’aquest any quan va oficialitzar la seva retirada del futbol. Higuaín va arribar als Estats Units procedent de la Juventus.

5. ¿Qui l’entrena?

No fa ni una setmana que Phil Neville va ser acomiadat per David Beckham al comprovar que l’equip no aixecava cap, enfonsat en el pou de la classificació de la Conferència Est de l’MLS. Va l’últim després de sumar 15 punts en les 16 primeres jornades. Només ha guanyat 5 partits i ha encaixat 11 derrotes.

Notícies relacionades

De moment, l’entrenador provisional és l’argentí Javier Morales, que segons la franquícia, «assumirà el càrrec d’entrenador en cap interí amb efecte immediat», sent acompanyat en el seu cos tècnic per l’assistent Darren Powell, l’entrenador de porters, el també argentí Sebastián Saja, i l’analista Alec Scott».

Però l’Inter busca entrenador. Un dels candidats és el Tata Martino, l’extècnic del Barça, que va deixar de ser el seleccionador mexicà. Del Tata es valora la seva experiència en l’MSL en què es va convertir en el primer entrenador de l’Atlanta United (setembre 2016) fins que va guanyar la Conferència Est i l’MLS (2018) abans de marxar.