A Messi l’indigna l’afirmació del Barça que tot depèn d’ell

A Messi l’indigna l’afirmació del Barça que tot depèn d’ell
5
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

Leo Messi, ja campió de tot el que es pot ser en aquesta vida (futbolística), desvinculat del catastròfic París Saint-Germain (PSG), on va haver de refugiar-se al ser acomiadat, descartat, menyspreat pel FC Barcelona, viu amb perplexitat i certa indignació, en companyia de la seva família, però molt especialment del seu pare, Jorge Messi, i dels seus dos assessors legals i financers, la maniobra que el Barça ha maquinat i posat en marxa per assenyalar-lo com l’únic responsable en el cas, més que probable, que descarti tornar al Barça.

Els Messi no entenen com un dels més alts responsables de la directiva blaugrana va comentar dijous, en l’acte de comiat de Jordi Alba, que el fitxatge de Leo «estava fet, però s’ha refredat per pressions que ha patit el jugador». Leo, que, segons diuen, s’ha estat enviant ‘whatsapps’ amb Xavi Hernández els últims mesos, està perplex i molt molest perquè el tècnic blaugrana, seguint potser les consignes del club i pensant en la seva més que probable renovació, declarés a TV-3 que «el fitxatge de Messi depèn en un 99% d’ell». De la mateixa manera ha sabut que Mateu Alemany, director del futbol blaugrana, va comentar als periodistes que li van preguntar en la recent festa del diari ‘Sport’ que ho tenia «tot a punt per quan Leo Messi donés el seu vistiplau a tornar».

Sense oferta culer

Els Messi estan flipant perquè les tres potes del nou Barça campió han decidit col·locar-los, a ells, especialment Leo, als peus dels cavalls. Sembla més que evident que Messi, que ja té un contracte més que milionari amb l’Aràbia Saudita com a ambaixador turístic del país (el Ministeri de Turisme ja està preparant la rebuda que farà a l’argentí), acabarà fitxant per l’Al-Hilal, però el que és encara més evident, i d’allà el gran enuig que tenen amb el Barça, és que Laporta, els responsables esportius i econòmics del «més que un club» i també Xavi saben que Jorge Messi no ha rebut cap oferta del club blaugrana i, per tant, és totalment impossible que la possibilitat que Leo torni al Barça «estigui en un 99% en mans del futbolista».

És més, els Messi ja van viure i van patir experiències molt, molt desagradables amb el Barça i sí, també amb Joan Laporta, que, en un primer cas, ja va culpar LaLiga i Javier Tebas de no haver pogut retenir Leo Messi. Messi, que va amb peus de plom perquè no vol tornar a patir un desengany com el de fa més d’un any, sotmet a una minuciosa anàlisi tots els contractes que firma, no es fia de la solvència econòmica del Barça i, per tant, no només no té encara cap contracte que revisar, sinó que intueix que Laporta i la seva junta està lligada de peus i mans per oferir-l’hi i, per tant, s’ensuma que el Barça està buscant fer-lo culpable d’aquesta nova frustració.

Els Messi continuen tenint mil ulls, empleats i assessors de confiança en Barcelona. Els Messi saben que LaLiga encara no ha donat el vistiplau al seu pla de viabilitat econòmica de la pròxima campanya. Els Messi saben que el Barça encara està lluny, molt lluny, d’arribar al fair play financer que permetria el seu fitxatge en el cas hipotètic que pogués materialitzar-se. Els Messi saben, perquè comença a ser un escàndol, que el Barça encara no ha pogut inscriure Gavi, Araujo, Marcos Alonso, Sergi Roberto i Iñaki Peña.

No només això. Els Messi saben que Laporta acaba de convidar a dinar a la seva casa de Barcelona Javier Tebas, president de LaLiga, amb qui s’ha llençat els trastos al cap, per intentar que l’ajudi amb tots els seus problemes. El president de la patronal ha reiterat a Laporta que «LaLiga no farà un pla a la carta al Barça, que haurà de complir els requisits, com fan tots els equips, que vigilen sobre manera el club blaugrana». I els Messi saben, perquè també s’ha fet públic, que Laporta es veurà avui, a Eindhoven, on l’equip femení del Barça juga la final de la Champions, amb l’eslovè Aleksandr Ceferin per mirar d’evitar que el club blaugrana no sigui convidat per la UEFA (pel cas Negreira) la temporada vinent.

¿Jugaran la Champions?

Els Messi, que saben, a més, que el Barça jugarà la temporada vinent (o més) de llogat a l’Estadi Olímpic de Montjuïc, mostren la seva perplexitat perquè el Barça exigeixi a Leo que firmi un contracte que no té sobre la taula i que se’n vagi a un club que té en l’aire, en suspens, la seva participació en la pròxima Champions. Perquè, a veure, ¿què passaria si Messi fitxa pel Barça i al final no pot jugar la Champions? Insisteixo, els Messi, que ho saben tot del Barça i que, repeteixo, coneixen perfectament el panorama descrit en els paràgrafs anteriors, viuen amb sorpresa que el club i els seus principals representants, especialment Xavi, que manté, diuen, una relació estreta amb el futbolista, assegurin que tot està en mans del futbolista. La frase del 99% de Xavi li ha fet molt mal a Leo, molt.

Tot això, a més, sense parlar de diners, ja que si els Messi pensessin només en això no hi hauria debat possible: se n’anirien a viure a l’Aràbia Saudita o a Miami, on la icona britànica David Beckham, que ha qualificat una i mil vegades Leo com ‘el Rei’, ho té tot a punt per firmar amb l’ídol argentí, que, per descomptat, mai s’ha plantejat la barbaritat de venir cedit al Barça sent futbolista del club de Miami. Una operació que, molt probablement, LaLiga de Javier Tebas no autoritzaria.

La família mana

Notícies relacionades

Hi ha qui pensa que no té sentit que Sergio Busquets i Jordi Alba, els dos millors amics de Leo Messi, casats amb unes dones que no es porten de meravella, sinó el següent, i que ho comparteixen (gairebé) tot, abandonin el Barça dos dies abans que suposadament el seu amic de l’ànima torni al vestidor culer. És evident que Busi i Alba saben una cosa que desconeixem els altres sobre les intencions de Leo Messi i Antonella Roccuzzo.

De la mateixa manera que no té gaire sentit, encara que Thiago, Mateo i Ciro, els fills de Messi, somiïn tornar a Castelldefels, menysprear el contracte multimilionari que li ofereix l’Al-Hilal, de 300 o 400 milions d’euros per temporada, i impedir que el seu pare, Jorge Messi, s’emporti el seu tant per cent, que després repercuteix en tota la família o famílies. És evident que, per les xifres que s’insinuen en el cas que Leo Messi firmi pel Barça, el pare Messi (i les famílies que manté ‘la Pulga’) es quedarien sense una sucosa i substanciosa comissió que asseguraria (encara més) el futur de tots pels segles dels segles. Si és que no el tenen assegurat ja.