RETORN A FINALS DEL 2024

Laporta, després de col·locar la primera pedra del futur Camp Nou: «Tornarem amb més força que mai»

  • Somriures i llàgrimes l’últim dia al Camp Nou

  • L’últim dia al vell temple del Camp Nou

2
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Descendia lentament la caixa cap a l’interior de la gespa, al costat de la porteria del vell Camp Nou. Un estadi on ja s’han començat a deixar veure les grues. «El Camp Nou és el passat, ple de records, sentiments, moments gloriosos, tardes i nits inoblidables de futbol. Però el nou estadi és el futur, l’esplendorós futur. Tornarem amb més força que mai», ha proclamat el president Joan Laporta abans de dipositar les banderes del Barça i Catalunya en aquesta caixa, que ha sigut enterrada sota l’herba del vell estadi.

Després, han començat els cops de pala (Laporta va ser el primer i fins i tot va alçar orgullós la pala), amb l’ajuda de Xavi; Busquets; Melanie Serrano, exjugadora del Barça femení; Asensi, president de l’Agrupació d’Exjugadors; Jana, jugadora de l’Infantil A, i Guiu, futbolista de l’Infantil B. L’últim cop de pala ha correspost al president de Limak, la constructora turca. Ha sigut Nihat Özdemir, fundador i president d’honor de l’empresa.

Al gol sud

Tot passava al costat de la porteria del gol sud. Allà on Ansu Fati va anotar els dos gols davant el Mallorca en el partit que tancava la història de 66 anys i vuit mesos en què el Barça ha habitat al Camp Nou, un estadi que serà remodelat completament. «Volem tornar a finals del 2024. Ha sigut casa nostra, el nostre fortí, el nostre temple. I volem que el nou continuï sent casa nostra, el nostre fortí, el nostre temple», ha proclamat Laporta en el seu discurs abans de col·locar les dues banderes a l’urna.

Notícies relacionades

Abans, Asensi hi havia col·locat els diaris del dia d’avui. Després, Xavi hi ha dipositat la samarreta. Més tard Busquets ha col·locat el braçalet en aquesta urna que havia de baixar profundament a la gespa, encara en impecables condicions després que Gavi anotés el tercer gol al Mallorca, l’últim al vell Camp Nou. Melanie Serrano ha introduït una pilota a l’urna. Jana i Guiu hi han posat dues botes abans que Laporta, emocionat, hi deixés la senyera i la bandera del Barça.

Als afores de l’estadi, un tràfec de voluminosos camions i obrers anunciaven el nou paisatge del Camp Nou. Laporta, que ha alternat el català i l’anglès, ha recordat que s’està treballant «en el futur» per fer un temple «més modern, més confortable, més comercial i perquè sigui, sobretot, el millor estadi del món conforme al millor club del món».