BARCELONA-MALLORCA (3-0)

La crònica del Barça-Mallorca: Ansu reivindica la seva continuïtat amb un doblet

Ter Stegen consuma el rècord històric mundial al sumar la 26a porteria a zero en 37 jornades

La crònica del Barça-Mallorca: Ansu reivindica la seva continuïtat amb un doblet

AFP/Pau Barrena

3
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Marxen Busquets i Alba però Ansu Fati es vol quedar. El davanter reivindica la seva permanència en la plantilla blaugrana davant els murmuris que sent sobre el seu possible traspàs o la inclusió en alguna operació de mercat. Ansu demana fe i confiança de la millor manera que pot fer un futbolista. Amb fets. Amb gols. La manifestació més apropiada tractant-se d’un davanter.

De la mateixa manera que mantenir la porteria a zero és la principal prova d’eficàcia que pot esgrimir un porter. Ter Stegen, indiscutible, va sumar els 26 partits sense encaixar que igualen el rècord de Francisco Liaño, del Deportivo, que datava de la temporada 1993-94. Li queda una jornada (la visita al Celta) per superar-lo.

Comiat genial

Busquets i Alba no tornaran al Camp Nou com a futbolistes, però Ansu confia a ser un dels jugadors que disfrutin de la cerimònia de reobertura el novembre del 2024. Ja veurem si amb el 10 a l’esquena en el cas que Messi torni a l’equip. El guineà li va demanar a Xavi que no en prescindeixi, que encara té molt per donar, si disposa de minuts.

Es van acomiadar Busquets i Alba, que deixen enrere una formidable carrera farcida de trofeus, integrants de l’enyorat Barça, i Ansu encara està construint la seva als 20 anys, per més que sembli un cromo molt vist per l’impacte que va causar el 2019.

Es donava per descomptada la titularitat dels dos veterans en l’hora de l’adeu i la inclusió d’Ansu en l’onze inicial donava a entendre que Xavi també li brindava un comiat amb honors, tot i que ningú sàpiga del cert quin és el futur que li espera. O només ho sap Jorge Mendes, l’agent del 10.

Als 47 segons

Es quedi o marxi, Ansu va gravar el seu nom en l’episodi històric que s’escrivia en el tancament del Camp Nou com tots l’hem conegut. Els dos gols, el tercer doblet de la seva carrera, van inaugurar les celebracions, que sempre han de començar amb el futbol. Va marcar els 47 segons amb un regal de Gavi a porta buida i després va aprofitar un caramel de Lewandowski que el va deixar sol davant el porter.

«No podem ser part de cap festa, no podem anar a passejar ni a fer-nos fotos», havia dit Javier Aguirre, en el seu intent, com Xavi, de mantenir la motivació de l’equip amb tot fet. El pèssim inici del Mallorca va demostrar que no li van fer cas. Només ho va fer Amath, que li va clavar una gratuïta i innecessària destralada a Balde provocant-li una ruptura de lligaments al turmell dret.

Balde jugava a la dreta perquè Alba disfrutés de l’última titularitat. Busquets, sense recanvi conegut ni esperat –Xavi reclama un relleu que sigui «top»–, va lluir el braçalet que passarà al braç de Ter Stegen, més titular que Sergi Roberto, l’integrant més antic del vestidor.

Evitar la poca traça

Notícies relacionades

Resolt aviat i bé el triomf, es mantenia l’altre objectiu que era preservar el zero de la porteria de Ter Stegen. No va costar massa. Només calia evitar la poca traça que ha sovintejat en els tres últims partits. Ter Stegen va esclatar d’alegria amb el xiulet final. Era l’únic que es jugava res.

Gavi havia reblat el triomf, marcant l’últim gol que han vist les velles grades sense que Lewandowski s’inquietés, garantit també el Pichichi. Va disposar de diverses ocasions, també les van tenir Kounde, Dembélé i Ferran. Les van malgastar. Era la tarda de Busquets, Alba i Ansu.