TENIA CONTRACTE FINS AL 2024

Jordi Alba també abandona el Barça

Jordi Alba també abandona el Barça

Jordi Cotrina

1
Es llegeix en minuts

Primer va ser Gerard Piqué (novembre). Després, Sergio Busquets (maig). I ara, també al maig, és Jordi Alba. Tres dels quatre capitans abandonen el Barça aquesta mateixa temporada. Només quedaria a la plantilla Sergi Roberto. El lateral esquerrà, que tenia un any més de contracte (fins al juny del 2024), ha pres la decisió, segons ha informat la cadena SER, de deixar el Camp Nou, on s’hauria convertit en el jugador més ben pagat de la plantilla, amb un salari pròxim als 40 milions bruts, tenint en compte els retards que havia acumulat en aquests anys de la pandèmia.

Alba se’n va després d’haver dominat la banda esquerra del Barça durant més d’una dècada, en la qual va ser un pilar indiscutible de l’equip del triplet i el trident amb Luis Enrique (2015). Va arribar el 2012, procedent del València, en un traspàs que es va fixar en 15 milions.

Eclipsat per Balde

Ara, al comprovar que el seu pes a l’equip ha descendit amb la irrupció de Balde, que s’ha assentat en la titularitat, Alba emprèn el camí de sortida del Camp Nou. Ho fa després de saber, a més, que Xavi no compta amb ell per al seu nou projecte esportiu, perquè en aquesta posició –la de lateral esquerre – no només té Balde, sinó també Marcos Alonso.

Es tanca un cicle al Barça amb la marxa en un mateix curs de tres capitans, que han vist el final de la seva etapa, coincidint, precisament, amb l’arribada de Xavi, un dels seus amics, a la banqueta blaugrana.

Notícies relacionades

Alba es va reunir la setmana passada amb Joan Laporta, el president del Barça, i Alejandro Echevarría, un dels homes de màxima confiança del dirigent, tot i que no en tingui cap al club. Volia saber els plans per a la temporada vinent. Uns plans en els quals no entra ell per dues raons clau.

L’esportiva. Ha quedat desplaçat per Balde. I l’econòmica. El club no pot assumir una fitxa tan elevada, que doblaria, en cas de complir l’any de contracte, el que percep Lewandowski. Ara falta arribar a l’acord perquè el defensa es desvinculi oficialment del Barça.