DISSABTE SERÀ EL SEU ÚLTIM PARTIT

Piqué anuncia per sorpresa que deixa el Barça immediatament

4
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

De manera inesperada, se’n va. Ha decidit anar-se’n abans que el facin fora. Gerard Piqué, un dels quatre capitans, ha anunciat que abandona el Barça. I ho fa al més aviat possible. Dissabte jugarà al Camp Nou contra l’Almeria el seu últim partit com a jugador blaugrana. Tenia contracte per dos anys més i ha escollit la via de la sortida, cansat de ser al mig de la polèmica, afegit, a més, a la seva condició de jugador residual per a Xavi, que l’ha convertit en el sisè central de la plantilla per darrere d’Araujo, Eric Garcia, Koundé, Christensen i fins i tot Marcos Alonso.

Ho ha fet marcant els temps. Tots. ¿Com? A través del seu compte de Twitter, al marge del Barça. ¿Quan? Tot just 48 hores abans que porti la samarreta blaugrana per última vegada. ¿Per què? Perquè ha preferit fer-ho per voluntat pròpia abans que el club prengués una mesura dràstica sobre el seu futur. ¿I els diners? Renuncia al contracte que el convertia en el més ben pagat de la plantilla.

Se’n va Piqué, però «tard o d’hora» tornarà, com ell mateix ha deixat clar en el seu vídeo, un emotiu vídeo que ha preparat en secret per acomiadar-se del Barça. Quan pronunciava aquestes paraules estava al mig d’un solitari i nocturn Camp Nou mirant cap a la llotja, potser el seu pròxim destí, previ fase de descomprensió de la retirada de l’esport professional.

Piqué se’n va del Camp Nou. I deixa el Barça, el club on ha estat «25 anys», fent diversos viatges d’anada i tornada. «Culers, us he de dir una cosa», comença dient el jugador en un vídeo emès a les xarxes socials per anunciar la seva sorprenent marxa del Barcelona. Un vídeo que comença amb un relat en què se senten veus de periodistes preguntant si s’havia de retirar o s’havia acabat el gran Piqué.

«Culers, soc el Gerard. Fa setmanes i mesos que molta gent parla de mi, però fins ara no he dit res. Ara vull ser jo qui us parli de mi», ha indicat el central, que als 35 anys emprèn el camí de la retirada. «Com molts de vosaltres soc del Barça des de sempre», ha recordat.

Piqué abandona capcot el Camp Nou després de l’empat contra l’Inter.

/ Jordi Cotrina

Des de ben petit, jo no volia ser futbolista, volia ser jugador del Barça. Últimament he pensat molt en aquest nen, en aquest Gerard de petit si li haguessin dit que compliria tots els seus somnis»

Piqué, jugador del Barça

«Vaig néixer en una família molt futbolera i molt culer. Des de molt petit, jo no volia ser futbolista, volia ser jugador del Barça. Últimament he pensat molt en aquell nen, en aquell Gerard de petit si li haguessin dit que hauria complert tots els seus somnis», ha recordat al·ludint que va arribar al primer equip del Barça i va guanyar «tots els títols possibles».

Arribat a aquest punt, i després de ser «campió d’Europa i del món jugant al costat dels millors futbolistes de la història i sent un dels capitans», ha triat marxar. Se’n va abans que l’obliguin a anar-se’n. Se’n va com ell ha volgut, potser dies abans que el club li obrís de forma definitiva la porta de sortida del Camp Nou.

Tenia contracte fins al 2024, però ni ha volgut refugiar-se en aquest document. Ha preferit marxar abans. Deixa el Barça. I deixa, per descomptat, el futbol. «Fa 25 anys que vaig entrar al Barça, vaig marxar i vaig tornar. El futbol m’ho ha donat tot, el Barça m’ho ha donat tot. Vosaltres, culers, m’ho heu donat tot», ha indicat un dels capitans de l’equip.

Piqué aplaudeix el públic al costat de Busquets al final del partit al Camp Nou.

/ JORDI COTRINA

«Vaig néixer en una família molt futbolera i molt culer. Des de ben petit jo no volia ser futbolista volia ser jugador del Barça», ha indicat el defensa, que als 35 anys es retira. De forma sorprenent perquè ho fa a meitat de temporada, una cosa totalment inusual, i per decisió pròpia, malgrat que el club veia amb molt bons ulls el seu adeu per estalviar-se el seu salari, el més alt de la plantilla.

«Sempre he dit que després del Barça no hi hauria cap altre equip. I així serà. Aquest dissabte serà el meu últim partit al Camp Nou»

Piqué, jugador del Barça

Notícies relacionades

«Ara que els somnis d’aquell nen s’han complert vull dir-vos que he decidit que és el moment de tancar el cercle», se sent com un dels últims missatges de Piqué mentre entra en un silenciós i fosc Camp Nou, el temple on ha jugat des del 2008 quan Txiki Begiristain el va reclutar procedent del Manchester United per cinc milions d’euros.

«Ja em coneixeu, tard o d’hora, tornaré»

Piqué, jugador del Barça

«Sempre he dit que després del Barça no hi hauria cap altre equip. I així serà. Aquest dissabte serà el meu últim partit al Camp Nou. Passaré a ser un culer més, animaré l’equip i transmetré l’amor al Barça als meus fills tal com la meva família va fer amb mi. Ja em coneixeu, tard o d’hora, tornaré. Ens veiem al Camp Nou. ¡Visca el Barça sempre!».