SERGI ROBERTO REP L’ALTA

Xavi, sobre el derbi amb l’Espanyol: «¡Nosaltres també ens hi juguem la vida, eh!»

  • El Barça que ve: molts forats per omplir, límit salarial superat i la incògnita Messi

  • Busquets abandona el Barça després de 15 anys: recorregut per una carrera estel·lar

  • Deco manté les primeres reunions per dissenyar el futur del Barça

Xavi, sobre el derbi amb l’Espanyol: «¡Nosaltres també ens hi juguem la vida, eh!»

Efe / Alejandro García

3
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

A Xavi li és igual el rival (Espanyol), la seva situació (s’hi juga la vida, el seu futur a Primera) i l’escenari (Cornellà-el Prat, la casa del màxim enemic ciutadà). Xavi vol guanyar la Lliga «al més aviat possible» sense importar-li si és en un derbi que podria comprometre la continuïtat de l’equip blanc-i-blau en l’elit. «Nosaltres també ens hi juguem la vida, eh», va alertar el tècnic blaugrana, que recupera Sergi Roberto, que va rebre l’alta mèdica gairebé just un mes després de la lesió muscular que va patir a Getafe.

«Estem motivats al 200 per cent, és la primera oportunitat que tenim de guanyar la Lliga», va recalcar Xavi assumint que s’enfrontaran a «un Espanyol agressiu que ha millorat moltíssim amb la pilota des que Luis García n’és l’entrenador». En aquest sentit, el tècnic blaugrana ha precisat que el club blanc-i-blau «ha encertat» amb l’elecció de Luis García, amb qui va compartir fa quatre anys curs d’entrenadors a la ciutat esportiva de la federació espanyola de futbol a Las Rozas (Madrid).

«Em motiva guanyar la Lliga, independentment del rival», va insistir Xavi, remarcant que «no guanyarem la Lliga contra l’Espanyol sinó que l’hem guanyat contra tots els equips, per la qual cosa demà seria rubricar un títol extraordinari. Em fa molta, moltíssima il·lusió», va repetir en diverses ocasions el tècnic blaugrana. 

Serà, a més, l’últim derbi de Busquets, que ha anunciat que abandona el Barça després de 15 anys extraordinaris. «És el millor mig centre que han vist els meus ulls. Per a mi, és el millor de la història», va dir Xavi, recordant que «quan no estava nominat a la Pilota d’Or era una injustícia. És el jugador més intel·ligent que he vist en la meva carrera», va comentar el tècnic, encaixant amb resignació que el capità hagi decidit abandonar voluntàriament el Camp Nou.

«Busquets és el jugador més intel·ligent que han vist els meus ulls. Que marxi ens perjudica com a equip, però encerta en la seva decisió»

Xavi, tècnic del Barça

«Que marxi ens perjudica com a equip, però encerta amb la seva decisió. Per a ell, és molt important marxar guanyant un títol de Lliga, sent titular, sentint-se important i valorat. A més d’un amic, és el jugador més intel·ligent amb qui he jugat. Ha sigut un 10 en tot, en conducta, en entrega, en actitud, en futbol.... És el millor mig centre de la història del Barça sense cap dubte».

Notícies relacionades

«Ja sé que al ser el derbi contra l’Espanyol és un plus més per als culers. Però per a mi pesa més guanyar una Lliga, ja sigui a casa, al camp del Madrid, del Getafe o de l’Espanyol... És l’objectiu principal del club, de l’equip, de l’staff», va comentar l’entrenador del Barcelona, insistint que es troba en un procés de «reconstrucció» que es podria tancar amb dos títols: la Supercopa d’Espanya i la Lliga.

«Per a mi, seria una gran temporada perquè estem començant una nova era», va reconèixer Xavi, que va revelar que convidaran Piqué a les celebracions pel títol. Però no va voler valorar si espera el passadís de l’Espanyol en cas que el Madrid i l’Atlètic no guanyin i el Barça sigui campió per passiva, hores abans de trepitjar la gespa de Cornellà-el Prat. «Ja sabeu la meva opinió del passadís, és un acte de respecte i fins i tot d’admiració cap al guanyador. De respecte i esportivitat. Jo el faria sempre».