LA PLANIFICACIÓ BLAUGRANA

Deco manté les primeres reunions amb el Barça

  • El Barça que ve: molts forats per omplir amb límit salarial superat i ‘la incògnita Messi’

  • Deco, l’aposta de Joan Laporta per substituir Mateu Alemany

Deco manté les primeres reunions amb el Barça

JORDI COTRINA

3
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Mateu Alemany encara no se n’ha anat de Barcelona però Deco ja ha arribat a la ciutat. El relleu del director esportiu del Barça va prenent forma tot i que falten dos mesos perquè es faci efectiu contractualment el 30 de juny. La vacant que deixa Alemany, que fitxarà per l’Aston Villa –també ha viatjat a Birmingham, la seva futura ciutat–, compta amb un únic aspirant: Anderson Luis de Souza, Deco, de 45 anys, triat per Joan Laporta.

L’exfutbolista brasiler ja s’ha reunit amb el president, acompanyats tots dos per Alejandro Echevarría, excunyat de Laporta i amic de Deco des de la seva etapa com a futbolista (2004-08) en el primer mandat de l’actual president. Deco també s’ha reunit aquest divendres amb Xavi Hernández, antic company i avui l’entrenador de l’equip, en presència un cop més d’Echevarría i d’Òscar, el germà de Xavi i segon entrenador, segons va revelar la cadena SER.

Trobar punts en comú

Deco encara no és el relleu d’Alemany, tot i que ho sembli i ho hagi de ser. La temàtica de les dues reunions era diferent. Amb Laporta havia de tractar les condicions del seu futur contracte com executiu del futbol del Barça, un cop es deslligui dels seus interessos professionals amb l’empresa de representació que té al Brasil. Deco és l’agent de Raphinha, entre altres jugadors. La jerarquia de Deco en l’organigrama i la cohabitació amb Jordi Cruyff, que era el segon d’Alemany, és una altra qüestió que requereix un aclariment. El contracte de Jordi venç el 30 de juny.

Xavi i Deco, en canvi, han de trobar punts en comú en el seu retrobament exercint diferents càrrecs gairebé 19 anys després i en van parlar en la reunió. Treballaran junts des de diferents plans. Un demana jugadors i l’altre suggereix jugadors. I s’hauran de posar d’acord. Tots dos assumeixen que la situació econòmica del Barça per fitxar és, de moment, zero euros. «Fins que hi hagi sortides que permetin les entrades», com ha avançat Eduard Romeu, el vicepresident econòmic del Barça, confiat que LaLiga aprovarà el pla de viabilitat presentat per l’entitat.

El factor Mendes

La falta de diners per l’excedit límit salarial del Barça condicionarà la política de fitxatges. Més en els noms triats que en les posicions per cobrir. El club ha de restar 200 milions de despesa abans de començar a invertir. El cas de Rúben Neves no pot ser més clar. El futbolista preferit de Xavi per substituir Sergio Busquets és Martín Zubimendi, però la seva clàusula de rescissió costa 60 milions. Inviable. Jorge Mendes, l’agent de Neves –i dels blaugrana Ansu Fati, Lamine Yamal i Alejandro Balde, no s’ha de perdre de vista– ha ofert els serveis del migcampista internacional portuguès del Wolverhampton (26 anys) a Laporta. I el president ha traslladat encaridament aquesta possibilitat a Deco i Xavi.

Notícies relacionades

Ansu Fati és un dels futbolistes més cotitzats i que podria ser traspassat per la necessitat econòmica barcelonista, Lamine Yamal és el gran valor de futur i encara no ha renovat, i Balde ha de ser inscrit amb el seu nou contracte, a més de ser un altre dels futbolistes de més cotització. Les decisions de Xavi i Deco vindran condicionades per moltes variables que incumbeixen, així mateix, a les altres incorporacions. Però, primer, als traspassos que es puguin concretar per la necessitat, prioritària, de reduir el compte de despeses.

Deco també s’ha reunit amb Alemany, que continuarà treballant amb el Barça mentre duri la transició de poders. L’hi va garantir a Laporta i la nota oficial del club ho va fer constar. La llista de futuribles (Iñigo Martínez, Gundogan...) ja la té. només li falta el talonari.