BARÇA-OSASUNA, DIMARTS

Xavi: «No serà un miracle guanyar aquesta Lliga, hem competit molt bé»

  • Crònica del Barça-Betis: golejada, ovació a Dembélé i debut històric de Lamine Yamal

  • Lamine Yamal: raons, arguments i pors d’una ascensió meteòrica

Xavi: «No serà un miracle guanyar aquesta Lliga, hem competit molt bé»

FCB

3
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El futur campió de Lliga contra l’aspirant a ser campió de Copa. O així es preveu el Barça-Osasuna (dimarts, 19.30 hores) amb dos equips excitats davant la imminència de conquerir un títol cadascun. Fa setmanes que Xavi Hernández acaricia el campionat, però cada vegada que l’equip ha pogut escurçar el temps per celebrar-ho, ha punxat. Es va deixar punts contra l’Almeria, el Girona i el Rayo. A l’Osasuna l’espera la glòria dissabte.

Sembla haver reprès el bon camí amb el triomf contra el Betis de diumenge. Aquest Barça és la referència del que vol veure Xavi, del que desitja oferir a l’afició per al tram final cap a la victòria. El Barça que s’ha sustentat en una històrica fiabilitat defensiva (24 porteries a zero, un rècord del club) i prou proporció de gols –gens extraordinària– per haver sumat una de les xifres més altes de punts de la història.

«Un bloc, una família»

«No serà un miracle guanyar aquesta Lliga, hem competit molt bé», diu Xavi davant les veus que intenten desacreditar la validesa d’aquesta imminent conquesta. «Tindrà molt mèrit si l’aconseguim», afirmava, donant valor, d’una banda, a la categoria d’un Madrid que defensa tres títols aquesta temporada i, de l’altra, a tota la feina empresa des que ell i el seu cos tècnic van agafar les regnes de l’equip el novembre del 2021. Aquest procés de reconstrucció no ha acabat. Encara queden aspectes per millorar, com el rendiment del Barça en els tornejos eliminatoris.

«Hem sigut un bloc, un equip, una família», va resumir Xavi sobre la la principal virtut de l’equip. «Tothom ha prioritzat l’equip per sobre de la individualitat», afegia el tècnic, que ha afirmat que ara «disfruta» com a entrenador del Barça. Disfruta des del mes de gener, quan va collir el primer títol amb la Supercopa d’Espanya.

En aquest procés, Xavi ha promogut el debut d’11 futbolistes. L’últim, Lamine Yamal, és el més jove. Confia, creu, que no tindrà problema per gestionar la carrera del jove davanter de 15 anys i que té un contracte a punt de firmar per quan faci els 16, el pròxim 13 de juliol.

Lamine Yamal, sense por

«És una persona molt tranquil·la i té els peus a terra. És un noi alegre, positiu, i no veig que hi hagi d’haver problemes, té el cap centrat a triomfar al Barça», va explicar davant el moviment que genera el jove davanter al seu voltant, tant esportiu com familiar.

«No veig la por a la cara de Lamine Yamal, ni tampoc l’hi veia a Gavi, Pedri, Balde... Aquestes generacions s’atreveixen més, en la meva època estàvem més cohibits»

Xavi Hernández

Notícies relacionades

«Aquesta generació té molta desimboltura. No li veig la por a la cara, ni tampoc l’hi veia a Gavi, Pedri, Balde... Aquestes generacions s’atreveixen més, en la meva època estàvem més cohibits», comentava Xavi amb certa admiració. Lamine Yamal, per descomptat, segueix en la convocatòria del Barça.

Xavi va admetre que no sap desxifrar si l’Osasuna reservarà els jugadors principals davant la perspectiva de disputar dissabte «el partit més important de la seva història», la final de Copa davant el Madrid. La il·lusió de l’equip navarrès té data; la del Barça encara està pendent. Com a aviat, es demorarà dues setmanes. Fins al derbi amb l’Espanyol si aquest dimarts derrotés l’Osasuna i el Madrid perdés amb la Reial Societat.