GETAFE-BARÇA, 16.15 H.

Gavi, un altre dels problemes del Barça

El club va patir per renovar el centrecampista a l’estiu, LaLiga va tombar la seva inscripció a l’hivern i el jugador quedarà lliure el 30 de juny si no s’amplia d’una vegada el límit salarial.

Gavi, un altre dels problemes del Barça

Jordi Cotrina

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Les penúries econòmiques del Barça són de tal calibre que el club no pot assegurar ni tan sols la continuïtat del jugador més jove de la plantilla (que no el més innocent) i el més barat (que no el més vulgar).

Pablo Páez Gavira, Gavi, és un dels problemes que no ha pogut resoldre el Barça des de l’estiu. O, més exactament, un dels problemes que no l’han deixat resoldre des de LaLiga en aquesta guerra tan oberta com soterrada que mantenen el Barça i la patronal i que tan fidelment representa l’antagonisme entre Joan Laporta i Javier Tebas. 

No és el problema més greu i potser tampoc el més urgent. Ni ha adquirit prou dimensió per torbar l’equip mentre continua embrancat en la conquesta del campionat, que lidera amb insòlita supremacia fins al punt que se li dona per conquerit. «Hem de guanyar encara molts partits», va advertir Xavi Hernández, obligat a ser cautelós davant les veus triomfalistes.

Guanyar sis de deu

Exactament, el Barça necessita guanyar sis dels 10 partits que falten gràcies al discret punt sumat dilluns contra el Girona i que va ampliar la diferència sobre el Madrid a 13 punts, un avantatge que concedeix quatre derrotes sense penalització. «Els tres o quatre partits vinents són clau», va admetre el tècnic, que ajorna qualsevol dictamen sobre la continuïtat o l’acomiadament de cada jugador al desenllaç de la Lliga.

El primer partit de l’esprint serà aquesta tarda a Getafe, a la incòmoda hora de l’ensopiment (16.15 h.), contra un equip més que dur i que està embotellat en la guerra per la salvació, un factor que multiplicarà l’agressivitat.

Gavi és dels que no giren la cara davant les brusquedats. Aquesta és una de les seves virtuts, tot i que sempre l’ha caracteritzat el bon toc mentre cremava etapes al futbol base. Va arribar volant al primer equip, on va debutar amb 17 anys i 24 dies l’agost del 2021. Mes i mig després debutava amb la selecció i el novembre passat participava en el seu primer Mundial. La seva cotització es va disparar i l’obligada millora del contracte va generar la primera contrarietat perquè LaLiga mantenia rígids els marges salarials. 

La felicitat del Camp Nou

Fins al mercat d’hivern no va poder registrar-se el nou compromís (ampliat fins al 2026 i blindat amb mil milions com a clàusula), oficialitzat al setembre, però la patronal va posar-hi pegues –potser al sentir-se burlada– i el va tombar. Malgrat que el club va eliminar despeses amb l’adeu de Piqué, de Memphis i de Bellerín.

Notícies relacionades

La justícia ordinària va existir a instàncies del Barça, però li va treure la raó per unes al·legacions fora de termini, de manera que Gavi va tornar a ser juvenil i quedarà lliure el 30 de juny. Una de les gangues més grans del planeta futbol. Un cervató a l’espiell dels caçadors internacionals, bàsicament anglesos. 

«Gavi no seria tan feliç en qualsevol altre equip del món», va proclamar Xavi ahir, mirant de seduir el noi amb l’altre tema que importa a un professional a part dels diners: el futbol. «Ho té tot aquí: el valorem, té 18 anys i està sent titular i és decisiu per a l’equip... És un futbolista que m’encanta, m’emociona, és una meravella», explicava Xavi, que va realçar l’atractiu futbolístic del Barça, a prop de ser campió.