CRISPACIÓ A PARÍS

Messi torna a ser xiulat per l’afició del París SG

«El final de temporada promet ser dolorós per a Messi», anuncia ‘L’Équipe’ després que fos rebut amb esbroncades abans de la derrota davant el Lió

Messi torna a ser xiulat per l’afició del París SG

Franck Fife / AFP

4
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’estada de Lionel Messi a París es complica per l’ambient que es va generant al voltant del futbolista. El seu nom va ser xiulat i esbroncat al Parc dels Prínceps abans del partit del París Saint Germain davant l’Olympique de Lió, i no era la primera vegada. El de Kylian Mbappé, en canvi, va ser aplaudit i aclamat en la clara divisions d’opinions que generen els dos màxims referents de l’equip. El tercer, Neymar, és un cas a part, ja que està lesionat.

L’Équipe titulava en la seva informació del partit que «el final de temporada promet ser dolorós per a Messi», relacionant els xiulets de desaprovació de la grada i el desmotivador trajecte que queda, amb nou jornades de la Ligue 1 que es considera guanyada, amb els 6 punts d’avantatge respecte al Lens i l’Olympique de Marsella després la derrota contra el Lió (0-1). No queda ni la Copa, perduda amb l’eliminació a vuitens contra el Marsella que, a quarts, va caure contra l’Annecy, un segona.

26 pilotes perdudes

«Una número resumeix l’actuació de Lionel Messi: 26, com el nombre de pilotes perdudes», ressaltava el principal diari esportiu francès. Un altre número van ser les 3 rematades a porteria, de les quals només un anava ben dirigida. Ampliant el focus, a l’aportació general del davanter, les xifres indiquen 18 gols i 17 assistències en 33 partits.

Sense cap motiu aparent abans del duel, l’afició va mostrar el seu rebuig a Messi, tot i que és subjacent en l’ambient la reticència del futbolista a renovar el contracte que expira el 30 de juny. Té una oferta de l’entitat per un any renovable. La nul·la resposta del jugador, tres mesos abans d’acabar la temporada, revela el desinterès de l’argentí. Malgrat que, per exemple, a Barcelona el 2021, anava a firmar un nou compromís quan va acabar el contracte original.

Henry el vol a Barcelona

El motiu aparent, fefaent, justificatiu, va aparèixer després. El PSG va perdre amb el Lió (0-1), antic contrincant per la Lliga i avui caigut a la novena posició. L’entrenava Laurent Blanc, exentrenador del PSG acomiadat el 2016 quan el club impulsava «una nova orientació a la banqueta»; és a dir, un títol europeu que mai ha arribat amb els següents entrenadors.

Només va faltar aquest diumenge de crispació a París que Thierry Henry, a la televisió, digués sobre Messi: «M’agradaria veure com acaba la seva carrera al Barça». La llegenda del futbol francès, excompany de l’argentí al Barça, al·ludia al seu «desig» que tornés per transformar el mal final de la seva etapa blaugrana. Henry va comentar que «els xiulets no ajuden» que Messi, que és «el millor jugador del món», vulgui continuar a París.

Fervor dissipat

El fervor que va generar Messi immediatament després de conquerir el Mundial amb l’Argentina, s’ha dissipat. El rendiment del capità de l’‘albiceleste’ no ha descendit significativament, tot i que no ha mantingut la intensitat ni l’encert que es va concentrar en el mes que va durar el torneig de Qatar. L’onada d’enuig que esquitxa Messi ve originada pel mar de fons posterior a l’eliminació de la Champions contra el Bayern de Munic.

A l’aficionat del PSG no li compensa l’acumulació de Lligues i Copes i Supercopes que continua guanyant l’equip. L’aspiració és la Champions League, d’acord amb les expectatives generades pel propietari i les caríssimes inversions efectuades. Els cinc fitxatges més cars de la història del futbol francès són del PSG, i entre ells no hi és Messi, que va arribar gratis després que es frustrés la seva nova inscripció amb el Barça pel límit salarial.

La plantilla més cara

Notícies relacionades

Neymar va costar els famosos 222 milions que Nasser al-Khelaïfi va pagar al Barça el 2021 i Mbappé va suposar una inversió de 180 milions. Però per Edinson Cavani se’n van pagar 64,5 al Nàpols (2013), per Ángel Di María van ser 63 al Manchester United (2015) i per Achraf Hakimi 60 més, l’estiu passat, a l’Inter. Sergio Ramos va arribar gratis, però amb una fitxa superior a la que percebia al Reial Madrid (de les més altes del vestidor blanc) i també Gianluigi Donnarumma, el porter més cotitzat del moment procedent del Milan.

La dada reveladora, coneguda la setmana passada, és que el PSG paga les deu fitxes més altes del futbol francès i 15 de les 20 primeres. No deixa de ser lògic que l’afició del club parisenc doni per fetes les conquestes dels títols nacionals i només aspiri a la Champions que, de nou, i amb l’il·lustre elenc de futbolistes, hagi desaparegut de l’horitzó en la primera eliminatòria.

Temes:

Futbol PSG Messi