ACTUALITAT BLAUGRANA

Laporta oferirà explicacions per carta als socis pel cas Negreira

Laporta oferirà explicacions per carta als socis pel cas Negreira
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El FC Barcelona enviarà en els pròxims dies una carta a socis, patrocinadors i institucions escrita pel seu president, Joan Laporta, en la qual donarà explicacions sobre els pagaments de l’entitat a l’exvicepresident del Comitè Tècnic d’Àrbitres José María Enríquez Negreira.

La missiva es remetrà abans de l’anunciada i encara no plasmada roda de premsa del president blaugrana, de data encara no està confirmada. Han passat més de 40 dies des que esclatés l’escàndol i només han arribat sis missatges concisos i poc detallats, apel·lant abans que res a les emocions.

Les explicacions que el dirigent blaugrana exposarà per correu a socis, inversors i altres institucions s’ampliaran en la compareixença en què s’haurien de presentar les conclusions de la investigació externa que va encarregar l’àrea de Compliance (control intern del club) una vegada va esclatar el cas.

Investigació de la UEFA

En les seves declaracions públiques realitzades en les últimes setmanes, Laporta sempre ha defensat la innocència del Barcelona i ha negat que l’entitat comprés àrbitres.

Notícies relacionades

Laporta enviarà aquesta carta després que el Jutjat d’Instrucció número 1 de la capital catalana admetés a tràmit el 15 de març la denúncia de la fiscalia contra el Barcelona pels pagaments milionaris de l’entitat a Negreira i que podrien ser constitutius de diversos delictes de corrupció.

A més de la investigació oberta per la justícia espanyola, la UEFA va anunciar el 23 de març l’inici d’una altra investigació al Barça per una «potencial violació del seu marc legal» en relació amb el cas Negreira.