LA POSTURA DEL BARÇA

Laporta, en el cas Negreira: 40 dies, sis missatges i l’explicació que encara no arriba

  • Qui és qui en el cas Negreira

  • Aquests són els delictes i penes als quals s’enfronten Negreira, Rosell, Bartomeu, Soler i Grau

Laporta, en el cas Negreira: 40 dies, sis missatges i l’explicació que encara no arriba

Jordi Cotrina

3
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

No canvia gens, la seva agenda. Segueix com si res hagués passat, assisteix a tota mena d’actes, i s’emocion, com se’l va veure pel comiat del futbol de Bojan Krkic, però Joan Laporta manté un calculat i estudiat silenci sobre el cas Negreira, que l’afecta per dos motius. El primer, per la seva actual condició de president del Barça. I el segon, perquè la relació amb l’exvicepresident del Comitè Tècnic d’Àrbitres entra de ple en el seu primer mandat (2003-2010).

Però el dirigent esquiva, de moment, donar-ne explicacions mentre se sotmet a les preguntes dels periodistes. En 40 dies, Laporta ha ordenat una «investigació externa i rigorosa» sobre el cas de la qual encara no es coneixen els resultats definitius.

A més, el dirigent ha transmès fins a sis missatges oficials sobre l’escàndol arbitral sobre una mateixa línia argumental, insistint que el Barça és víctima d’una campanya perquè volen arrabassar-lo als socis, després d’anunciar que no només defensarà la «innocència» del club, sinó que també atacarà.

De moment, ja ha presentat diverses demandes contra periodistes que han atacat, segons creu la directiva, l’honor de la institució, tot i que no ha donat noms ni ha precisat els mitjans.

1.- 15 de febrer.

Una hora després que SER Catalunya hagi destapat l’escàndol, Laporta posa veu i imatge al primer comunicat en què admet que havia contractat «un consultor extern que feia assessorament arbitral». El president al·lega que «res és per casualitat», perquè coincideix amb el millor moment esportiu de l’entitat.

2.- 21 de febrer.

Declaració institucional de Laporta. «Durant el meu primer mandat es feien factures que tenien el suport documental dels serveis d’arbitratge sol·licitat», indica el dirigent, que destapa l’existència d’una campanya. «Tebas s’ha tret la careta. Té fòbia al Barça. No li donaré el gust de dimitir com a president», sentencia.

3.- 7 de març.

Dinar-col·loqui al Círculo Ecuestre de Barcelona. «La Lliga i CVC ens volen asfixiar econòmicament per convertir-nos en societat anònima», denuncia Laporta. «El Barça mai s’ha dedicat a comprar àrbitres ni s’ha dedicat a influir», afegeix.

4.- 12 de març.

Tuit de Laporta al seu compte personal de Twitter, després retuitejat pels canals oficials del club. «El Barça és innocent. Ara ja estan tots», escriu el president en al·lusió a la decisió del Madrid de personar-se en el cas Negreira. D’aquesta manera, Florentino Pérez s’aparta de Laporta, amb qui comparteix interessos comuns en la construcció del projecte de la Superlliga europea i en la seva lluita contra Javier Tebas, el president de LaLiga.

5– 13 de març.

Notícies relacionades

Xerrada a l’Auditori 1899 amb capitanes i capitans dels equips del Barça. «Tinc moltes ganes d’enfrontar-me als pocavergonyes que estan tacant l’escut del nostre club», diu un Laporta emocionat als esportistes. «Alguns, motivats per l’enveja, intenten erosionar la nostra reputació amb campanyes fetes des de la mala fe», va indicar també el dirigent en aquella trobada de caràcter privat.

6– 19 de març.

Vídeo discurs de Laporta als canals del club, just abans del clàssic contra el Madrid a la Lliga. «La campanya que patim no és per casualitat, ho sabeu tots, i té per objectiu desestabilitzar l’equip a curt termini i a mitjà termini, controlar i quedar-se’l. Tindré temps per explicar-vos qui, per què i com. Ens defensarem i atacarem».