CAS NEGREIRA

Tebas: «Rubiales hauria de cessar Laporta de la Junta de la RFEF»

Tebas: «Rubiales hauria de cessar Laporta de la Junta de la RFEF»
3
Es llegeix en minuts
EFE

Javier Tebas, president de LaLiga, va assegurar aquest dimarts que Luis Rubiales hauria de cessar Joan Laporta com a membre de la Junta Directiva de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) per la seva relació amb el cas Negreira.

El màxim mandatari de LaLiga, després de la presentació de l’ISDE Sport Convention 2023, va deixar clar que Laporta hauria d’abandonar la Junta Directiva de la RFEF i va assenyalar Rubiales, el seu president, com l’únic responsable a l’hora de prendre aquesta decisió.

«Més que dimitir hauria de ser cessat pel president de la RFEF. Té un directiu que és president d’un club està implicat en un cas per haver pagat durant 20 anys al vicepresident del Comitè Tècnic d’Àrbitres. No hauria de ser a la Junta Directiva. Però aquesta és una decisió del president de la RFEF», va afirmar.

«Les juntes directives de la federació les nomena el president. Són temes de decisió personal del president de la federació. No és un tema d’elecció. És decisió completament seva. Penso que l’hauria de cessar. Si no el cessa perquè li ha donat explicacions clares, que ens doni a tots aquestes explicacions. Però ell hi va participar en un període que està prescrit en l’àmbit penal, però va participar en els pagaments i crec que hauria de ser cessat», va afegir.

Intenció d’influir

A més, va aclarir que, si no ha cessat encara Laporta com a membre de la Junta Directiva perquè «en el seu moment» va participar en el pagament al vicepresident del Comitè Tècnic d’Àrbitres (Negreira), no significa que la RFEF «estigui protegint» el president del Barcelona.

També, amb referència al cas Negreira, va indicar que «una cosa» és que s’hagi influït en els resultats i una altra és que «hagi tingut intenció» d’influir-hi. Per Tebas, només amb la intenció d’influir «en el que sigui» en el tema arbitral, el Barcelona ja està cometent una infracció tant esportiva com penal.

«Jo tampoc crec, i ho vaig dir, que s’hagin comprat àrbitres. No em crec que hi hagi àrbitres que s’hagin venut. El que veig, ho va dir Negreira, és que ells intentaven influir perquè els àrbitres fossin neutrals. Això ja, des d’un punt de vista esportiu, està prescrit. Però en l’àmbit penal, no», va afegir.

«El problema més gran de la història del futbol espanyol»

Així mateix, va manifestar que el cas Negreira és «el problema més gran de la història del futbol espanyol», que a més ha causat un mal «reputacional» molt gran a la Lliga i al Barcelona i que durarà molt temps amb el cos arbitral en el centre de la polèmica.

«És molt greu, però està prescrit. Nosaltres vam donar tots els documents a la fiscalia i vam denunciar a la UEFA el que estava passant. La UEFA té uns articles en què diu que, quan un país no pot actuar pel que sigui, pot entrar en aquests casos perquè allà no prescriu. Que s’aclareixi la situació», va demanar.

«La nostra obligació és que s’aclareixin bé les coses, que vegem què ha passat. Fa molt més mal a la Lliga la inacció i intentar mirar cap a una altra banda. Ho tenim molt clar», va afegir.

Notícies relacionades

Finalment, va revelar que no ha parlat amb Joan Laporta del cas Negreira i va dir que és el president del Barcelona el que ha de parlar i donar totes les explicacions pertinents.

«És un tema reputacional tan important que ha de donar explicacions als seus aficionats, al seu club i als altres equips. Ha d’aclarir per què el Barcelona amb els seus diferents presidents pagava al Comitè Tècnic d’Àrbitres. Això és difícil d’explicar», va remarcar.