QUART CLÀSSIC

Xavi, abans del Barça-Madrid: «¿Què passa amb l’1-0? ¿Quin problema hi ha?»

El tècnic blaugrana entén que una victòria significaria «un cop important a la Lliga»

Xavi, abans del Barça-Madrid: «¿Què passa amb l’1-0? ¿Quin problema hi ha?»

FCBARCELONA

1
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Quart clàssic de la temporada. Xavi Hernández s’ha apuntat dues victòries després de la derrota al Bernabéu, a la Lliga (3-1) a l’octubre. Serà el primer que el tècnic dirigeixi al Camp Nou. El desenllaç no decidirà res, però el triomf del Barça significaria «donar el cop a la Lliga».

«No definitiu», va matisar immediatament Xavi, perquè serien 12 punts d’avantatge i 12 partits (36 punts) per davant. Davant el Madrid serveix la victòria aconseguida de qualsevol manera. Fins i tot igual que l’última, amb el Barça tancat i defensant el 0-1 amb un autogol blanc.

Aquell triomf va ser més criticat pels mitjans madrilenys, màxims exponents del resultadisme, que pels altres. «¿Què passa amb l’1-0? ¿Quin problema hi ha?», s’interrogava Xavi, a qui li van preguntar per la ironia de Diego Simeone sobre el resultat més repetit pel Barça en tota la temporada (11 vegades, 9 a la Lliga) i la presumpta contradicció amb l’estil que vol inculcar Xavi.

Notícies relacionades

«L’estil no té res a veure amb el resultat», va repetir Xavi, remarcant la voluntat innegociable del Barça de mirar de ser proactiu al camp, ambiciós i de voler defensar-se molt a dalt sense replegar-se. Virtuts que no serien les més distintives de l’Atlètic de Simeone.

«Posats a triar, prefereixo guanyar per 4-0 o per 5-4, però costa molt marcar gols. Qui no ha jugat a futbol no pot entendre-ho», comentava abans de ponderar de nou les virtuts del Madrid i la seva condició de doble campió de Lliga i de Champions.