DEMANA CALMA «PER REBAIXAR LA CRISPACIÓ»

La Federació també anuncia que es persona en el cas Negreira

La Federació també anuncia que es persona en el cas Negreira
1
Es llegeix en minuts
Sergio R. Viñas
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Primer, va ser el Madrid. Després, el Govern espanyol a través del Consell Superior d’Esports (CSD). Ara, ha sigut la Federació Espanyola de Futbol (FEF) qui ha anunciat que «s’ha personat en el procediment» judicial que s’ha obert pel cas Negreira després que fos admesa a tràmit pel Jutjat d’Instrucció número 1 de Barcelona «la denúncia de la Fiscalia pels pagaments del FC Barcelona l’exvicepresident del Comitè Tècnic d’Àrbitres, José María Enríquez Negreira».

En un ampli comunicat oficial, la Federació explica que «una vegada analitzada la situació» s’han posat en marxa tots els mecanismes, per la qual cosa ha remès «al director d’integritat de la UEFA  l’informe del departament d’Integritat de la Federació i tota la documentació que li dona aliment a l’escrit».

A més, l’entitat que presideix Luis Rubiales ha volgut recordar que «està col·laborant des del primer moment amb les autoritats competents per facilitar al màxim la feina a la investigació sobre aquests fets», tot i que ha volgut precisar «que són anteriors a l’actual equip de gestió de la RFEF».

«Arribar fins al final»

Notícies relacionades

Aquest pas de personar-se al jutjat del cas Negreira en el qual el Barça defensa la seva innocència ha sigut també anunciat prèviament a la UEFA, a més que «s’ha traslladat al CSD, amb còpia al FC Barcelona i al CTA, l’esmentat informe elaborat pel departament d’Integritat». I en aquest sentit, la federació ha posat en valor «el compromís inqüestionable» que ha tingut en la investigació d’aquest assumpte ja que exigeix «arribar fins al final», reclamant, això sí, «la serenitat necessària i aconsellable que contribueixi a rebaixar el clima de crispació que s’ha creat cap al col·lectiu arbitral». 

Considera la Federació que aquest clima de crispació «no és gens beneficiós per al futbol» i demana calma perquè «l’aplicació de la justícia requereix uns temps i de provar aquells fets que puguin considerar-se il·lícits».