FUTBOL

Crònica del United-Barça: última funció blaugrana a Old Trafford (2-1)

Oli SCARFF / AFP

Crònica del United-Barça: última funció blaugrana a Old Trafford (2-1)

  • El quadro anglès remunta en el segon temps el gol de penal de Lewandowski i fa fora l’equip de Xavi d’Europa per segona vegada, quatre mesos després de la derrota amb el Bayern que l’havia expulsat de la Champions 

3
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Quatre mesos després de l’última derrota de la temporada, el Barça va tornar a acomiadar-se d’Europa. El 0-3 amb el Bayern el va fer fora de la lligueta de la Champions. El 2-1 encaixat a Manchester l’acomiada de l’Europa League a les primeres de canvi, en una segona prova del fet que el líder sòlid de la Lliga encara no ha adquirit la consistència necessària per batre’s pel continent.

Aclarides les limitacions del Barça, queden precisades ara les prioritats de l’equip, reduïdes a l’àmbit espanyol: la Lliga, encarrilada, i la Copa, que adquirirà valor si l’equip elimina en la semifinal el Madrid, l’enemic més gran. Va acabar davant el United, així mateix, la ratxa d’imbatibilitat després de 18 partits amb la quarta eliminació europea a dues per temporada, del projecte de Xavi. L’única digna ha sigut la d’Old Trafford. 

El futbol va oferir el desenllaç que es preveia, atenent a totes les circumstàncies que es presentaven, entre l’entitat del Manchester United, el bon resultat de l’anada, i l’escenari. Massa adversitats per a un Barça encara tendre per a gestes europees, feble de cames per aguantar les envestides físiques. El United es va revelar més poderós i competitiu que un Barça que amb prou feines va rematar dues vegades: el gol de Lewandowski i un cop de cap de Koundé que va desembarassar De Gea.

Penal per posar-se per davant

Tan crucial s’endevinava la senyalització del penal per al desenllaç de l’eliminatòria que el xut es va demorar un parell de minuts. Els jugadors del United van envoltar l’àrbitre perquè el VAR mirés i remirés el vídeo i trobés un motiu per avisar Turpin que acudís a la revisió. Mentrestant, De Gea i Weghorst miraven de pertorbar Lewandowski. L’holandès va tornar a fer «el ‘bobo’», parlant i provocant com al Països Baixos-Argentina del Mundial i pel qual es va guanyar el cèlebre sobrenom de Messi.

Va ser crucial en tant que va mantenir al Barça per davant al marcador i el gol de Fred en l’inici del segon temps només va fer que restablir l’empat inicial, que no era dolent en si mateix. La celeritat amb què el United va construir l’atac d’una recuperació alta era una de les pretensions blaugrana que gairebé mai es va produir. No hi va haver pressió avançada perquè a dalt només hi havia dos davanters per a quatre defenses anglesos.

Sense Gavi ni Pedri res va privar Xavi d’utilitzar quatre centrecampistes per preservar la fluïdesa en la construcció i la pulcritud que demana en el maneig de la bola. Massa escrupolós va ser l’equip, desdenyant de vegades situacions d’avantatge per emprendre una transició. Els va alinear a tots, amb el simbòlic recanvi de l’infrautilitzat Pablo Torre a la banqueta per a una eventualitat.

El moviment tàctic de Ten Hag

La presència de Sergi Roberto com a afegit inferia un caràcter més conservador en comparació amb els absents. Simplement per les seves qualitats i per la falta de costum, de tant que ha mirat enrere jugant de lateral. Era l’exterior o el teòric més avançat, però aquesta zona amb prou feines es va ocupar. Ni ho va fer ell, excepte en el regal de De Gea que hauria donat una dosi de tranquil·litat a punt del descans ni tampoc Balde, tot i que en l’acció del penal el va agafar més avançat del que va acostumar a fer tota la nit. Tot just es va poder permetre dues escapades per la banda. 

Notícies relacionades

El control del primer temps es va extremar en la segona meitat. El gol de Fred va girar la truita, tant com la presència d’Antony en lloc de Weghorst. Ten Hag va situar les peces al seu lloc: Antony a l’extrem, Bruno al mig, per intervenir més, i Rashford en punta. A Christensen se li va acabar la tranquil·litat amb què va gestionar la fase inicial. Impecable el defensa danès en la sortida de la pilota, les seves passades i les seves conduccions van estendre l’assossec perquè el primer temps tingués color daurat.

Després es va tenyir de vermell. Les onades locals van ser constants, esperonades per la grada, més impressionants que efectives. La pressió va ser més eficaç, i d’aquesta va néixer el xut d’Antony quan Xavi just havia intentat maniobrar donant entrada a Ferran per Sergi Roberto. Una declaració d’atac que es va convertir en imprescindible tres minuts després amb el 2-1. Com que s’havia de redoblar l’aposta, va entrar també Ansu Fati. El partit estava perdut i irremuntable tan tard.

Actualitzar

Fa 428 dies

Hasta aquí la narración de la eliminación del Barça en la Europa League. El equipo de Xavi no estará en el sorteo de octavos de final tras caer en el 'play-off' contra un durísimo rival como el Manchester United. Buenas noches

Fa 428 dies

"Después de una gran primera parte, hemos encajado un gol muy rápido en la segunda parte y hemos perdido el control. Estoy muy decepcionado. El objetivo era ganar la Europa League", afirma Koundé en Movistar.

Fa 428 dies

Los azulgranas, tras una excelente primera parte, se han visto superados en la segunda por la intensidad del Manchester United.

Fa 429 dies

Min. 90+5 . ¡¡¡Final del partido!!! El Barça, eliminado de la Europa League.

Fa 429 dies

Min. 90+3. ¡¡¡Ocasión clara de Lewandowski!!! Varane salva su remate bajo el larguero.

Fa 429 dies

Min. 90+2. La ocasión más clara del Barça. Ansu Fati le quita un remate claro a Lewandowski de cabeza.

Fa 429 dies

Min. 90. Cinco minutos de tiempo añadido. Las interrupciones de la segunda parte hacían pensar en una cifra mayor.

Fa 429 dies

Min. 89. El Manchester United consigue dormir el partido y el Barça no provoca situaciones de peligro.

Fa 429 dies

Min. 89. Mac Tominay sustituye a Rashford. Ten Hag refuerza la estructura defensiva.

Fa 429 dies

Min. 85. Tarjeta a Casemiro por agarrón a Lewandowski que se escapaba.

Fa 429 dies

Min. 82. Tarjeta para Sergio Busquets por agarrón a Garnacho, que se escapaba por velocidad.

Fa 429 dies

Min. 81. Marcos Alonso sustituye a Araujo, con molestias en la segunda parte.

Fa 429 dies

Min. 80. Se para el juego porque Rashford queda tendido en el suelo.

Fa 429 dies

Min. 79. Disparo de Rashford que se va fuera tras una buena ofensiva.

Fa 429 dies

Min. 77. Tarjeta a Garnacho por un pisotón a Koundé.

Fa 429 dies

Min. 75. Xavi reacciona ante el 2-1. Ansu Fati sustituye a Raphinha.

Fa 429 dies

Min. 73. ¡Gol de Antony para el United! Fue el tercer remate de los delanteros ingleses, tras los de Garnacho y Fred. Raphinha estuvo blando en un choque con Bruno Fernandes.

Fa 429 dies

Min. 71. Tarjeta a Lewandowski por un pisotón claro a Casemiro.

Fa 429 dies

Min. 70. Primer cambio en el Barça. Ferran Torres entra por Sergi Roberto. El Barça ahora con tres delanteros natos. Xavi apuesta fuerte.

Fa 429 dies

Min. 66. Dalot sustituye a Win-Bassaka y Garnacho a Sancho en el United.

Fa 429 dies

M. 64. Despierta el Barça. Kessié dispara desde fuera del área y para De Gea.

Fa 429 dies

Min. 63. Ocasión del Barça. Koundé remata de cabeza un excelente centro de De Jong y De Gea responde con una gran parada.

Fa 429 dies

Min. 59. Tarjeta para Sergi Roberto y Bruno Fernandes, después de una trifulca provocada por un balonazo del portugués a De Jong tras una falta ya señalada.

Fa 429 dies

M. 54. El United sigue a tope de revoluciones, mientras el Barça no muestra la lucidez y compostura del primer tiempo.

Carregar més