«HI HAURÀ ROTACIONS» DAVANT EL CADIS

Xavi: «El City i el Barça som els més ofensius d’Europa»

El tècnic diu que practiquen l’«aïllament gadità» al vestidor, l’únic lloc on no es parla del ‘cas Negreira’

Xavi: «El City i el Barça som els més ofensius d’Europa»

FCB

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Per molt que hi hagi quatre centrecampistes a l’alineació, el Barça mai ha jugat amb el 4-4-2 com a sistema tàctic. «Mai», va remarcar Xavi. «Ni l’he utilitzat ni l’he treballat ni m’agrada», assegura l’entrenador per desmentir una suposada i recent voluntat conservadora del tècnic, a l’haver suprimit la figura d’un extrem.

«He escoltat que som defensius, i som l’equip més ofensiu d’Europa juntament amb el City», proclama el tècnic, recolzant-se en la voluntat dels dos conjunts de voler atacar constantment, a través de la possessió de la pilota i exercint una pressió avançada.

Dos extrems

Aquesta va ser la resposta quan se’l qüestionava sobre l’ús dels quatre centrecampistes, cosa que va negar explicant que a les accions d’atac sempre desitja obrir el camp amb jugadors per les bandes. «De vegades són dos extrems, de vegades un extrem i un interior, de vegades un extrem i un lateral...», exposava el tècnic. El Barça utilitza, en funció del dispositiu del rival, dels moments del partit i de la situació ofensiva o defensiva, el 3-4-3 o el 4-3-3.

Jugui qui jugui. I així serà, va dir, per rebre el Cadis que ha concentrat l’atenció del vestidor per mantenir l’avantatge a la Lliga. El Manchester United de dijous vinent ha quedat postergat. I també el cas Enriquez Negreira’ que ha esquitxat la reputació del club pels pagaments fets a l’empresa de l’exàrbitre durant anys.

«Hem practicat l’aïllament gadità», va dir entre rialles Xavi. «Hem tingut una xerrada sobre el Cadis, hem vist un vídeo del Cadis, hem treballat l’estratègia del Cadis... No hi ha hagut una xerrada grupal al vestidor sobre això», va remarcar.

«Hi haurà rotacions», va avançar el tècnic. L’equip necessita futbolistes de refresc per mantenir el nivell amb un partit cada tres o quatre dies. Ha perdut Pedri, amb una lesió muscular que el tindrà fora un mes, i recupera Sergio Busquets, recuperat de l’esquinç de turmell sofert davant el Sevilla.

Notícies relacionades

Especialment sensible és la baixa de Pedri, un jugador que no té recanvi. «És una desgràcia perdre’l, intentarem que es noti el menys possible», admetia contrariat l’entrenador. Encara no ha decidit si designarà un futbolista perquè exerceixi la funció o canviarà l’organització interna en la construcció del joc.

Té cinc centrecampistes a punt (Busquets, Kessie, Frenkie de Jong, Pablo Torre i Sergi Roberto) per elegir-ne quatre. L’altra opció és optar per la fórmula dels tres davanters donant per fet que el Cadis acudirà amb un plantejament defensiu. D’aquesta manera, donaria entrada a Ferran Torres i Ansu Fati, dos futbolistes que poden «refrescar» l’equip pels pocs minuts que han acumulat en els últims partits. I també Eric Garcia en defensa, aprofitant la sanció de Ronald Araujo, un jugador amb qui Xavi se sent en deute pel poc que l’utilitza. «Estic sent injust amb ell perquè s’entrena de meravella», va afirmar.